Annons
Annons


5 coola sätt att inreda med växter!

Inred coolt med blommor, plantor och träd på alla håll och kanter hemma!


trendiga gröna växter

Gröna växter ger nytt liv åt ditt hem.

Tips på hur du kan inreda med växter

1. Bygg på höjden

Gör växterna till en del av ett silleben genom att gruppera dem på olika höjder.

Annons

Förutom i fönstren och på bordet kan du placera krukorna på en pall, stol, hylla eller varför inte en hög med böcker som får fungera som en piedestal? Glöm inte taket. En eller flera amplar kan göra stor skillnad.

Väljer du att hänga amplarna i grupp är tre stycken alltid ett bra antal.

01. trender-vaxter-2017

2. Välj rätt kruka

Att matcha krukan med övrig inredning är något de flesta har koll på, men det är minst lika viktigt att matcha krukan med växten i fråga.

En växt med mycket attityd gör sig oftast bäst tillsammans med en enklare kruka, medan en mer anonym planta kan få sig ett uppsving med ett mer originellt kärl.

02. 02trender-vaxter-2017

3. Skapa ett helhetsintryck

Har du få växter spelar det mindre roll om du har olika sorters krukor. Om du däremot har samlat på dig en mängd växter kan det vara fint att välja snarlika krukor.

Hitta en röd tråd, oavsett om det gäller färg, form eller struktur. På så vis skapar du ett lugnare och mer sammanhängande helhetsintryck.

03. trender-vaxter-2017

4. Plantera samman

En enkel växt som exempelvis garderobsblomman kan lätt kännas trist i sin ensamhet, men det kan du råda bot på genom att plantera samman flera växter av samma växttyp i ett större kärl.

04. trender-vaxter-2017

5. Grönt i hemmets alla vrår

Många blommor kräver bra ljusförhållanden och de bör förstås placeras i närheten av fönstret för att nås av solen. Men så finns det växter som är betydligt tåligare, både när det kommer till ljus och bevattning och dessa kan med fördel ställas lite varstans för att ge rummet karaktär.

I mörka vrår, som hallar eller i badrum, kan du dock behöva komplettera med växtbelysning. Numera finns det många fina växtlampor, men också ljuskällor du kan skruva in i befintliga lampor.

05. trender-vaxter-2017

Av Mikaela Råberg/Elle Decoration
Källa: Plantagen
Foto: Plantagen, Shutterstock

Läs också: 10 supersnygga budgetkrukor som piggar upp!


(23)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…