Annons


4 enkla sätt att få mässing som NY igen – med saker du redan har hemma!

Att rengöra mässing behöver varken vara svårt eller förknippat med onödigt dyra rengöringsprodukter. Här är fyra enkla sätt att få ett helt perfekt resultat av ytbehandlingen!


Att inreda med mässing är både snyggt och klassiskt och det är inte för inte som den gula metallen förr kallades för ”fattigmansguld”. Snygga detaljer i mässing som krukor, ljusstakar och tavelramar skiner upp vilket rum som helst.

Annons

Mässing är dessutom riktigt enkelt att kombinera med i princip vilken färg som helst! Det som är lite tråkigt är bara att den kan bli lite glåmig efter ett tag och att rengöra den med vanligt rengöringsmedel inte är att rekommendera.

Men misströsta inte om dina mässingsfavoriter har börjat se lite trötta ut. Allt du behöver för att få den att se ut som ny igen finns redan i ditt kök. Så här enkelt är det!

Rengöring av mässing – så gör du

En grundregel för att rengöra mässing är att använda mjuka och torra trasor. Materialet är förvisso tåligt, men också repkänsligt. Undvik därför också alla former av rengöringsmedel med slipeffekt och testa något av de här miljövänliga och skonsamma alternativen istället.

1. Helt vanligt vatten

Det här är helt perfekt för till exempel mässingsljusstakar som har fått fula beläggningar och stearinfläckar. Du koker helt enkelt upp vatten i en kastrull och tar den till sidan. Doppa därefter ljusstakarna i vattnet och torka rent med en mjuk och torr trasa.

2. Ketchup

Klicka ut en droppe ketchup på en mjuk trasa och gnugga på mässingsytan. Du kommer bli förvånad över hur snabbt resultatet syns! När du är nöjd avlägsnar du rester och eftertorkar med en torr trasa.

3. Citron och salt

Dela en citron i två delar och tryck ut juicen på en mjuk svamp. Strö därefter på lite salt. Gnugga mässingsytan försiktigt och skölj därefter av ditt mässingsföremål innan du torkar med en torr trasa.

4. Vinäger-baserad pasta

Lös upp en halv tesked salt i cirka 1 dl vinäger. Fyll därefter på med helt vanligt vetemjöl tills vätskan går över i en konsistens som är ungefär lika tjock som tandkräm. Gnugga mässingsföremålet med blandningen och låt verka i ungefär tio minuter innan du sköljer av och torkar med en mjuk och torr trasa.

ANNONS

Fynda fina saker i mässing i vår shop

Låga priser – snabba leveranser – fri retur


Mässingslampett
Underbar mässingslampett i en vacker modell. Ljuvlig att hänga på väggen och ger ett fantastiskt sken och mysig känsla till ditt hem – perfekt för vinterns mörka kvällar. Lampetten är gjord i solid hamrad mässing och kommer från det svenska märket Miccis House.

Gå till shoppen

Bud to Rose armband
Armband från svenska märket Bud to Rose. Det stela armbandet är gjort i mässing med en vacker grågrön sten, Labradorite, som också är armbandets lås. Stenen labradorit har en lugnande effekt.

Gå till shoppen

Ljuslyktor i mässing, 2-pack
Att tända lyktor är härligt – året om! På hösten/vintern inomhus och på våren/sommaren utomhus. Dessa ljuslyktor är i ren mässing, ett fantastiskt material. Den stora ljuslyktan är 20 cm hög och har en diameter på 12 cm. Den lilla är 15 cm hög och har en diameter på 10 cm. De båda ljuslyktorna kan också staplas i varandra.

Gå till shoppen

Mässingskruka- ljuslykta Krona
Denna underbart söta krona fungerar lika bra som ljuslykta och som kruka och förgyller vilket dukat bord eller fönsterbräde som helst. Perfekt för hyacinterna och ljusen i jul! Den är gjord helt i solid mässing och kommer från det svenska märket Miccis House.

Gå till shoppen

Vad tycker du ska bli årets julklapp?


(51)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…