Annons
Annons


4 storslagna nationalparker på Kanarieöarna!

De spanska öarna i Atlanten har mer att erbjuda än sol och bad. På Kanarieöarna finns fyra storslagna nationalparker och 146 skyddade naturreservat, vilket motsvarar cirka 40 procent av området på de sju öarna.


La-Caldera

Caldera de Taburiente, La Palma.

De mest kända nationalparkerna är Timanfaya på Lanzarote och Teide på Teneriffa men även de mindre öarna La Palma och La Gomera har enastående nationalparker med natursköna vandringsleder och imponerande utsiktsplatser.

Annons

Läs också: Bästa tipsen! Sevärdheter, shopping och restauranger på Gran Canaria

Timanfaya, Lanzarote

Timanfaya

Vulkanerna och de orörda lavafälten i den cirka 5 000 hektar vidsträckta nationalparken på Lanzarotes västkust är ett av Kanarieöarnas mest spektakulära områden. För att bevara den Unesco-skyddade naturen i Timanfaya får endast vissa områden beträdas. Här kan besökarna bland annat känna värmen från den sovande vulkanen och blicka ut över det magnifika lavalandskapet från utsiktsplatsen Montana Ratjada.

Teide, Teneriffa

Nationalparken Teide är belägen mitt på Teneriffa och är den mest besökta nationalparken i Europa. Det Unesco-skyddade området mäter cirka 15 kilometer i diameter och parkens självklara medelpunkt är Spaniens högsta berg – det 3 718 meter höga Teide, som kan besökas både till fots och med linbana. Parken, som till stor del är beläget på 2000 meter höjd, har ett mycket rikt växt- och djurliv och många fina vandringsleder.

Caldera de Taburiente, La Palma

Nationalparken Caldera de Taburiente, mitt på ön La Palma är även det ett Unesco-skyddat biosfärreservat. Området är en storslagen krater med en diameter på åtta kilometer, ett djup på upp till 1,5 kilometer och nivåskillnader på över 2000 meter. Här finns många natursköna vandringleder som slingrar sig genom täta kanariska tallskogar och utmed forsar och imponerande vattenfall. Missa inte ett besök på den naturliga utsiktsplatsen La Cumbrecita, med magnifik utsikt över dalen.

Garajonay, La Gomera

Garajonay

Gilla Allas.se på Facebook

La Gomeras största naturskatt är nationalparken och världsarvet Garajonay, vars lagerträdsskogar ”laurisilva” är en av världens få kvarvarande urskogar. I hjärtat av La Gomera ligger utsiktsplatsen Alto de Garajonay, som är en naturlig utsiktsplats för stjärnskådning. Under klara dagar kan man se Kanarieöarnas västra öar från bergstoppen. Utsiktsplatsen ligger på
1 487 meters höjd är en av de bästa platserna för att betrakta himlavalvet på La Gomera tack vare det geografiska läget och den sparsamma ljusföroreningen.


(164)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…