Annons
Annons


4 X Indiana Jones!


Indiana Jones

Snacka om matinéfest!
Fyra söndagar i rad, med start nästa söndag, 10 oktober, visar Kanal 5 alla Indiana Jones-filmerna. Först ut är man med Jakten på den försvunna skatten.

Det är snart 30 år sedan den tuffe arkeologen gjorde debut på bioduken i Harrison Fords skepnad. Filmen gjorde succé direkt och öpppnade för flera kopior men ingen av dem nådde upp i Indiana Jones klass, mycket tack vare regissören Steven Spielberg som såg till att det i filmens första kvart hände lika mycket som på en normal actionrulle innan dess.

Annons

Först ut i serien är Jakten på den försvunna skatten där Indiana Jones, tillsammans med sin självständiga och svårhanterliga ex-flickvän Marion Ravenwood, ger sig iväg för att finna den sägenomspunna heliga arken före nazisterna. Den halsbrytande kapplöpningen går genom Sydamerikas djungler, Kairos myllrande gator och en topphemlig ubåtsbas, och Indy tvingas utstå gift, fällor, ormar och förrädare för att nå målet. I rollerna: Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman, Ronald Lacey, John Rhys-Davies, Denholm Elliott.

Nummer två är Indiana Jones och de fördömdas tempel där Indy med nöd och näppe undkommer ett våldsamt slagsmål på en nattklubb i Shanghai, bara för att kraschlanda i Indiens regnskog där ondskans makter härjar. Barn från en avlägsen by har kidnappats och används som slavar i en gruva, och Indy måste rädda dem utan att själv möta samma fruktansvärda öde hos den onda Kali-sekten. I rollerna: Harrison Ford, Kate Capshaw, Jonathan Ke Quan, Amrish Puri. Regi: Steven Spielberg.

Film nummer tre är Indiana Jones och det sista korståget med gästspel av Sean ”Bond” Connery som Indys pappa. Här ger sig Indy ut på ett farofyllt sökande efter sin far, den vresige doktor Henry Jones. Nazisterna är ute efter den heliga graalen och har kidnappat Indys far som är världens främste expert i ämnet. I rollerna: bla Harrison Ford, Sean Connery. Regi: Steven Spielberg.

I den fjärde och senaste filmen, Indiana Jones och kristalldödskallens rike, kastas åter äventyraren Dr Henry ”Indiana” Jones in i livsfarliga äventyr när han blir inblandad i en vild kapplöpning med ryssarna för att hitta en mytomspunnen forntida artefakt som ger oanade krafter till den som kan tämja den. Spåren leder till Sydamerika, bortglömda gravvalv och till en legendarisk förlorad stad. Under resans gång träffar Indiana på en gammal kärlek, en rebellisk yngling på motorcykel och han får sitt livs överraskning. I rollerna: Harrison Ford, Cate Blanchett, Shia LaBeouf, Karen Allen. Regi: Steven Spielberg.

Söndagar, 10, 17, 24 och 31 oktober kl 20.00 i Kanal 5.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…