Annons
Annons


5 enkla sätt att bli mer hälsosam i vardagen

Med enkla medel kan du lätt få in mer grönt i vardagen utan att du egentligen märker av en förändring.


bli-halsosam

De flesta av oss vill bli mer hälsosamma och det första steget mot ett hälsosamt liv bör vara att ändra sin kosthållning. Ibland känns en kostförändring som ett stort steg, vilket det absolut inte behöver vara.

Här är 5 sätt att bli mer hälsosam i vardagen

halsa-smoothie

Annons

1. Addera grönsaker i din smoothie

En smoothie går att göra på många olika sätt och det vanligaste är kanske en yoghurt som bas, några frysta bär och banan. Varför inte slänga i en näve färsk spenat? Smaken förändras inte alls, däremot färg och näringsvärden. Ett enkelt sätt att få i sig nyttigheter med minimal ansträngning.

Gilla Allas.se på Facebook

citronvatten

2. Byt ut måltidsdrycken mot citronvatten

Generellt äter vi människor i västvärlden mycket sur mat (socker, spannmål, kaffe) vilket påverkar vår hälsa avsevärt. Vi alla vet om att vi bör äta mer grönt och basisk mat för att må bättre. Ett enkelt sätt att göra det är att dricka ett glas vatten med färskpressad citron till varje måltid. Citron är nämligen, trots dess sura smak, väldigt basiskt.

halsa-pasta

3. Fyll ut köttfärssåsen

Riv morötter, vitkål, champinjoner, spenat – ja vad som helst egentligen – och häll i köttfärssåsen. Just den här rätten går att variera i det oändliga och det finurliga är att du kan ha i massor av grönsaker utan att påverka smaken allt för mycket.

potatismos

4. Addera blomkål i potatismoset 

Koka blomkål och potatis på samma sätt som vanligt och mosa de sedan till ett mos. Färgen är detsamma och smaken är nästintill likadan.

green-shot

5. Börja dagen med en shot

Ja, alltså, inte vilken shot som helst såklart – utan en spirulinashot med citronsaft. Spirulina smakar inte så gott men gör under med kroppens inre. Blanda 1 tesked spirulinapulver med ett glas vatten och 2 msk citronjuice och drick det första du gör på morgonen. Citronjuicen tar bort det värsta av spirulinasmaken, men visst kan du hålla för näsan om du ändå tycker att smaken är katastrof.

Artikel från Må Bra

Läs också:
Bevisat: Här är bästa frukostarna!

aggfrukost

 


(14)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…