Annons
Annons


5 sätt att rädda trötta krukväxter

Börjar dina krukväxter hänga med bladen är det dags att ge dem lite extra kärlek. Här får du 5 tips som kan få växterna på topp igen.


krukväxt

Dags att ge växten lite kärlek!

För mycket vatten, för lite vatten, för mycket sol, för lite sol, drag och ovälkomna kryp. Anledningarna till att dina krukväxter börjar vissna kan vara många. Här får du 5 tips på hur du väcker liv i dem igen.

Få saker kan lysa upp ett rum som gröna blad och fina blommor på en krukväxt. Men alla som äger en vet också hur lätt det är hänt att de börjar sloka och tappa färgen. Testa något av de här knepen innan du slänger ut dem.

Annons

5 knep att ta till när dina krukväxter vissnar

1. Plantera om!

Ibland behöver det faktiskt inte vara svårare än så här! Plantera helt enkelt om din krukväxt i ny fräsch jord och välj gärna en lite större kruka än den som växten stod i tidigare.

2. Ge den bättre näring!

Precis som du behöver dina krukväxter nyttig kost. Se till at att du vattnar och tillför näring regelbundet.

3. Övervattna inte!

Det KAN bli för mycket av det goda! Faktiskt är ett av de absolut vanligaste misstagen vi gör med våra krukväxter just att vi vattnar dem för mycket. Följ det här enkla knepet för att vara helt säker på att du inte övervattnar dina blommor.

4. Utrota krypen

Har din krukväxt drabbats av ovälkomna gäster? I så fall är det kanske inte så konstigt att de inte mår så bra! Att spreja vatten med lite såpa i brukar utrota de flesta småkryp.

5. Testa ett växthus

Kanske är det så att dina växter helt enkelt behöver lite fuktigare luft? Du behöver inte investera i något dyrt växthus utan kan göra ett tillfälligt genom att placera en plastpåse över krukväxten i några dagar för att skapa en miljö som de trivs lite bättre i och får en chans att återhämta sig.

Källa: HouseBeautiful
Text: Malin Perlheden/Allers
Foto: Shutterstock

Fynda vrålsnygga krukor – direkt från oss!

”Äntligen hemma”-profilen Hanna Wessman har designat en serie superfina krukor i keramik. Nu kan de bli dina till ett riktigt bra pris!

Läs mer och beställ i vår shop!

Läs också: 7 växter som renar din luft hemma

luftrenare

 


(50)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…