Annons


5 goda skäl till att slänga din våg på tippen!

Det som står på vågen är bara en siffra – strunta i den. Det menar en av Sveriges kändaste hälsoprofiler. Här är 5 skäl till att kasta ut vågen!


Lita aldrig på en våg – den missar att berätta det viktigaste om din hälsa.

Lita aldrig på en våg – den missar att berätta det viktigaste om din hälsa.

En av Sveriges mest populära hälsobloggare, PT-Fia, gör nu ett offentligt uppror mot många människors fasa – vågen.

På sin blogg listar hon flera starka skäl till att inte lita på siffror och uppmanar oss att helt enkelt slänga ut vågen:

Annons

”Vågens siffror är långt ifrån sanningen och visar en alldeles för tunn bild av verkligheten. Det är ytterst få personer som behöver väga sig. Gemene man klarar sig alldeles utmärkt utan en våg och jag uppmuntrar alla till att kasta ut skiten.”

Gilla Allas.se på Facebook

Här är 5 goda skäl till att slänga din våg på tippen:

1. Siffran på vågen säger inget om hur du egentligen mår
Vågen visar bara din kropps vikt i siffror. Den missar att tala om hur frisk, pigg eller glad du är. Vågen är därför en usel mätare av din hälsostatus och ditt välmående.

2. En våg berättar ingenting om hur din kropp ser ut
Vår vikt beror på kroppsbyggnaden – hur mycket benstomme och muskelmassa vi har. En våg kan aldrig visa kroppens fördelning av fett, muskler och vätska. Därför säger den ingenting om hur kraftig eller smal du är.

3. En låg siffra gör dig inte mer attraktiv
Det finns inga siffror i världen som kan göra dig vackrare än ditt eget leende och den utstrålning av skönhet som leendet sprider. Kombinera detta med ett gott självförtroende och du kommer att framstå som oemotståndlig!

4. Vågen kan aldrig göra dig lycklig
Glädje handlar om att må bra och fylla kroppen med lyckohormonet oxytocin. Detta utsöndras av musik, konst, dans, barn, kärlek, god mat och goda relationer. Inte av siffror. Använd tiden till rätt saker så är chansen stor att du blir lycklig på riktigt.

5. Siffror kan göra dig ohälsosamt fixerad
Om du börjar notera din vikt varje dag tänker du snart inte på någonting annat än siffror. Hur ska det kunna ge ett bättre liv? Tillvaron kretsar inte kring matematik. Gör dig själv en tjänst och släng ut din våg en gång för alla!

Läs också: Hälsoexperten: Därför är det bra att vara lite rund om rumpan!

Källa: Ptfia.metromode.se


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…