Annons


5 midsommartyper du GARANTERAT stött på!

Då var det dags att fira midsommar med goda vänner igen! Men det är inte alltid midsommar lockar fram det bästa hos folk... För visst har du väl stött på dessa typer?


midsommarkransar

1. Lektanten (Ja, det är oftast en tjej)

Har i god tid sett till att värden har all nödvändig utrustning. Men ändå tagit med sig både kubb, krocket och tolv olika spel för ”senare ikväll” som går ut på att man ”lär känna varandra bättre och får så intressanta diskussioner”. Ofta hinner man inte öppna fösta ölen förrän lektanten delat upp lag för första drabbningen.

2. Gratisätaren

Har som vanligt ”glömt” att det var knytkalas och snyltar glatt på alla andras mat. Kan även dyka upp i form av ”Både jordgubbarna och färskpotatisen var slut på Ica”. Glömmer förvånansvärt sällan sin öl och snaps dock.

3. Musiksabotören

Finns på alla fester. Kan inte låta EN ENDA Spotifylista gå mer än max 2 låtar innan hen är där och byter. Oftast mitt i låtarna.

4. Festprissen

Ja, ytterligare en anledning till party! Är oftast den som propsar på att det ska sjungas snapsvisor (gärna stup i kvarten eftersom hen gärna tar en snaps till). Är oftast den som oväntat och ofrivilligt sover över hos värdparet… Och börjar midsommardagen med en öl…

5. Den traditionella

Folkdräkten är på. Eller i vissa fall endast den välgjorda blomsterkransen. MÅSTE till en midsommarstång och dansa och sjunga till ”Små grodorna”. Nytänkare göre sig icke besvär när det gäller maten. Det ska vara sill, färskpotatis, nubbe, jordgubbar med mera. Finns även i en mildare variant som tillåter grillning senare på kvällen.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Av Johanna Svan


(36)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…