Annons
Annons


5 myter om kryssningar

Att resa på kryssning var länge några få förunnat, men mycket har hänt sedan dess. Idag är kryssningar mer tillgängligt än någonsin tidigare, bland annat genom att arrangörer numera erbjuder ett stort utbud av olika rederier, fartyg och kryssningar i sitt program. Kryssningar är en av de snabbast växande reseformerna på marknaden. Ändå tycks myterna leva kvar, men stämmer de?


kryssningsfartyg

Ving har rett ut begreppen om myterna:

5 myter, sant eller ej?

1.  Kryssningar är bara för rika amerikanska pensionärer
Förr var medelåldern ombord på kryssningsfartygen hög och amerikanska par i pensionsåldern i majoritet. Numera lockar kryssningar alla åldrar, från unga vuxna och barnfamiljer till par och pensionärer. Ombord på kryssningsfartygen är nationaliteterna många och det finns något för alla, oavsett tycke och smak eller ålder.

Annons

2. Det är dyrt och omständigt att boka
Kryssningar är ett mycket prisvärt semesteralternativ eftersom det mesta ingår i priset, såväl helpension som underhållning och aktiviteter ombord.

3. Man blir lätt uttråkad
Dagens kryssningsfartyg är som stora flytande All Inclusive-hotell med mängder av faciliteter, aktiviteter och underhållning ombord. Risken att bli sysslolös är med andra ord liten. Ombord finns allt från poolområden och sportaktiviteter till scenshower och barnklubbar. Under stoppen finns även möjligheter att göra spännande utflykter eller besöka välkända metropoler.

4. Det är alltid strikt klädkod till middagarna ombord
Ombord på många fartyg, exempelvis Royal Caribbean International, Celebrity Cruises och Costa Cruises, är klädseln valfri och avslappnad, men välvårdad. Vissa kvällar anordnas festkvällar ombord då man, om man vill, kan klä upp sig i festklädsel och mingla med kaptenen samt delta i en festmiddag. Detta är dock valfritt och man lika gärna äta på någon av de många á la carte-restaurangerna eller i bufférestaurangen ombord där det är mer avslappnad klädsel som gäller.

5. Man hinner inte se något under stoppen
I regel kommer kryssningsfartygen in till hamnarna tidigt på morgonen och ligger sedan i land i snitt 10 timmar. Är man morgonpigg finns det med andra ord goda möjligheter att utnyttja dagen till fullo. Många fartyg kastar loss sent på eftermiddagen, men det finns också dem som stannar längre inpå kvällen eller som ligger kvar i hamnen över natten. Under en kryssning görs många spännande stopp i flera olika länder, på vackra öar eller i välkända storstäder. Det finns många arrangerade utflykter att välja mellan om man vill utforska omgivningarna och man kan också göra avstickare på egen hand.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…