Annons
Annons


5 snabba sätt att bli morgonpigg!

Vem vill inte skutta ur sängen pigg och glad varje morgon? Här är 5 tips för hur du blir en munter morgonmänniska!


Kvinna och man sträcker på sig i sängen.

Vakna till en piggare morgon!

1. Gå upp en stund tidigare
Morgonen är en skön och fantastisk stund, bara för dig själv. Det ska du naturligtvis ta vara på. En extrastund på morgonen gör att du hinner ta det lugnt, fixa dig, andas ut och vakna till liv i din egen takt. Gå och lägg dig lite tidigare kvällen innan, så missar du ingen sömn.

Annons

2. Dra upp rullgardinen direkt
Släpp in ljuset och öppna fönstret så piggnar du genast till. Ligger du kvar för länge i sängen blir du bara tröttare. Ta dig upp redan efter första alarmsignalen – då blir du snabbt redo för en ny och härlig dag.

Gilla Allas.se på Facebook

Läs också: 9 sätt som solljus stärker din hälsa

3. Ät en ordentlig frukost
Mår magen bra, mår kroppen bra. Det behöver inte vara någon lyxmåltid du äter, det räcker med något enkelt och nyttigt som du tycker är gott. Se det som en halvtimme då du preparerar dig med energi för dagen.

4. Spela dina favoritlåtar
Glad musik är den bästa vägen till ett gott humör. Ha en färdig lista som du vet att du blir peppad och harmonisk av. Nynna med och varför inte ta några danssteg? Upptäck hur glädjen spritter i kroppen.

Läs också: Därför minskar stressen av musik

5. Läs uppmuntrande citat
Positiva och motiverande ord har en fantastisk effekt på vårt sinne. Samla dina favoritcitat och skriv ner dem på post-it-lappar. Placera ut lapparna i hemmet och läs dem innan du går hemifrån. Du kommer att möta dagen med ett leende!

Artikeln publicerades först på elle.se


(78)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…