Annons


5 steg till fin hy!

Fräsch om hyn som en nyutslagen nyponros. Det vill man ju vara.


hudrengoring

Huden i ansiktet är extra tunn och känslig och är samtidigt mest utsatt för yttre påfrestningar, som till exempel avgaser. Därför behöver huden i ansiktet extra omtanke. Trots det rengör dock en av tre  svenska kvinnor ansiktet med vanlig tvål och vatten, vilket är uttorkande och kan leda till kliande utslag och torrhetslinjer i ansiktet.

Annons

Så får du fin hy:

1. Slarva inte med rengöringen! Noggrann rengöring med produkter anpassade för just huden i ansiktet är det första steget till effektiv hudvård. Det är vetenskapligt bevisat att huden andas bättre och lättare absorberar syre när den är ren och återfuktad.

2. Rengör både morgon och kväll. Många rengör bara ansiktet på kvällen.Under natten producerar dock talgkörtlarna sebum och därför är ordentlig rengöring ett nödvändigt första steg i hudvårdsrutinen även på morgonen.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Sluta använda vanlig tvål och vatten för att ta bort smink och rengöra huden. Denna rengöringsmetod är uttorkande, vilket kan leda till kliande utslag och torrhetslinjer.

4. Använd inte för starka produkter. Ett vanligt problem med rengöringsprodukter idag är att de är alltför starka, till exempel genom att de innehåller uttorkande alkohol, och därmed skadar hudens skyddande barriär snarare än att stärka den. Se därför till att använda milda rengöringsprodukter.

5. Använd produkter  framtagna för just din hudtyp. Rengöring är centralt för att huden i ansiktet ska må bra och se som allra bäst ut, men en förutsättning för att det ska fungera är att rengöringen passar just din specifika hudtyp.

Av Agata Garpenlind Cronqvist
Foto: Shutterstock
Källa: Eucerin

Läs också: Akne och dålig hud: hudläkarens bästa råd

Rosacea eller vuxenakne?

Rosacea eller vuxenakne?


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…