Annons
Annons


5 steg till perfekt läppstift

Våra bästa tips som gör att läppstiftet sitter snyggt och länge!


Perfekt läppstift

 

1. Förbered
Lena, återfuktade läppar är den bästa basen när du ska använda läppstift. Peela ibland om du behöver. Peeling finns att köpa men är enkelt att göra själv med socker, honung och eventuellt lite olivolja. Använd även ett bra läppbalsam som återfuktar. Ett tips är att låta läppbalsamet sjunka in lite innan du applicerar läppennan och läppstiftet.

Annons

2. Använd läppenna
Börja med att fylla i konturerna. Detta gör att läppstiftet inte rinner ut i de fina linjerna runt munnen. Du kan även forma om läpparna genom att måla lite utanför där det behövs. Fyll sedan i resten av munnen. Läppstiftet kommer hålla mycket längre om du grundar med pennan.

3. Applicera läppstiftet
Du kan applicera det direkt ur hylsan eller med läppensel. Något att tänka på är att matt läppstift håller längre, men det torkar ut läpparna mer.

4. Pudra
Ett tunt lager transparant puder över läpparna ökar hållbarheten ännu mer. Vill du inte pudra kan du ”bita av” på en bit papper.

5. Applicera läppstift igen
Avsluta med ytterligare ett lager läppstift. Vill du ha extra glans kan du lägga ett lager läppglans ovanpå, men det försämrar hållbarheten hos läppstiftet.

Av: Cassandra Berggren G


(12)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…