Annons
Annons


5 tips till fin hud efter sommaren

Så här års kan huden kännas aningen torr efter dagar av sol och bad. Och kanske börjar det solbruna se lite matt och trist ut. Vi tipsar om hur man får en finare, lenare och klarare hud.


Efter sommarens sol och bad behöver huden extra kärlek.

1. Peela!
Använd peeling i ansiktet och på kroppen en till två gånger i veckan.  Många tror att man tar bort det solbruna med en peeling. Men det är fel. Man tar bort döda hudceller och ger på så sätt huden lyster och en finare, fräschare färg. Om du har en riktigt torr och känslig hy bör du vara försiktig med peeling. Fråga gärna en hudterapeut om råd om vilken du ska använda.

Annons

2. Lägg en ansiktsmask!
Extra fukt mår en sommartorr hud bra av. En välgörande kombination är att först göra en ansiktspeeling, sedan lägga en fuktmask. Efter peeling är huden mer mottaglig för hudvårdsprodukten som används direkt efter.

3. Vårda med ett fuktserum!
En bra dag- och nattcrème är förstås viktig. För ett extra fukttillskott kan du komplettera med ett serum som appliceras före ansiktscrèmen.

4. Använd fuktspray!
Det ger fukt och fräschar upp hyn. En fuktspray för ansiktet kan du använda flera gånger om dagen.

5. Smörj kroppen!
Genom att smörja med en fuktgivande bodylotion eller crème varje dag håller man inte bara huden mjuk och smidig. Man bevarar också det solbruna bättre och får en finare lyster, för ju torrare huden är, desto snabbare försvinner färgen.

Läs också:

Härligt hemmaspa på 30 minuter

Eko-tips för sommarens finaste hy och hår!


(24)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…