Annons


5 trendspaningar inför reseåret 2016!

Hur kommer vi att resa och ändra våra resvanor under året? Här kommer 5 trendspaningar!


pool

Trendspaningarna kommer från Ving.

Trend 1: Vi väljer ett koncepthotell
Allt fler resenärer väljer koncepthotell. Och alla de stora resebolagen utökar sitt utbud av hotell med all inclusive, hotell för barnfamiljer, hotell för träning och aktiviteter, hotell för par utan barn, designhotell och så vidare…

Annons

Trend 2: Klassikerna i topp
De gamla klassiska resmålen toppar fortsatt listan över de populäraste resmålen hos svenskarna. I topp ligger Gran Canaria och Mallorca, som funnits i Vings program sedan 50-talet, men som nu är hetare än någonsin. Under vintern var trycket på Gran Canaria stort och Mallorca är sommarens bäst bokade resmål.

Gilla Allas.se på Facebook

Under 2015 köpte över 2 miljoner svenskar en paketresa utomlands och allra flest väljer en resa till Spanien och därefter till Grekland. I Spanien är det främst Gran Canaria och Mallorca som lockar och i Grekland är det flest som väljer en resa till Rhodos och Kreta, även de är resmål som funnits med länge som svenskarnas favoritresmål. Skälet till att dessa klassiker fortfarande finns kvar är att de lyckats förnya resmålet och därmed locka nya resenärer.

Trend 3: Träning och upplevelser i symbios
Semesterresandet har gått allt mer från ”vart vill du resa?” till ”vad vill du göra?”. Under semestern vill vi uppleva något utöver det vanliga, vi vill inte längre bara se och betrakta. Idag räcker det inte längre med att bara resa iväg. Vi vill gärna komma hem och ha en unik berättelse att dela med oss av, oavsett om vi reser till klassiska sol- och baddestinationer eller till exotiska och udda resmål.

På semestern vill vi inspireras, ta del av kulturen, maten och landet och få nya insikter. Vi vill inte betraktas som turister utan vill smälta in och på så sätt få en mer genuin lokal upplevelse. Att den lokala anknytningen blir allt mer efterfrågad märks inte minst på aktörer som Airbnb som snabbt expanderar genom att erbjuda unika boendeformer med lokala värdar runtom i världen. Likaså blir aktiviteter som matvandringar och cykelsightseeing i storstäder allt vanligare. Att bocka av sevärdheter är inte längre lika statusfyllt. Att däremot ta del av det lokala betraktas som något häftigt. Vi vill löpträna som New York-borna, besöka lokala restauranger och barer och få en inblick i det lokala vardagslivet.

Samtidigt söker vi allt mer en symbios där upplevelser och fysisk aktivitet går hand i hand. Vi vill tillbaka till det naturliga – och de som tränar på semestern upplever gärna resmålet genom att träna i naturen.

Trend 4: Flygresan en viktig del av semesterupplevelsen
Förr såg många flygresan mer som en transportsträcka, men nu är den en viktig del av semesterupplevelsen. Och kunderna har också högre krav på bekvämlighet och moderniteter ombord. Den senaste nyheten är att man kan boka sitt favoritsäte på semesterflyget direkt vid bokningstillfället på Ving.se, en smidig och enkel funktion där man får en tydlig överblick över lediga platser ombord.

Trend 5: Pooltrenden Swim Out ökar
Allt fler hotell erbjuder Swim Out, vilket innebär att man har egen pool eller poolaccess, dvs. utgång till poolen direkt från hotellrummet. Det som är nytt är att det idag är mer tillgängligt för gemene man, man behöver inte bo på ett lyxhotell för att få sin egen pool.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…