Annons
Annons


6 av 10 svenskar nobbar mobilfri resa

Mobiltelefonen är, bortsett från tandborsten, den ägodel som svenskar anser är mest nödvändig på resa.


semester-i-rom

Så många som sex av tio skulle hellre stanna hemma än att resa utan sin mobiltelefon.

Mobilen viktigare än körkortet

Bland svenskar anser drygt sex av tio (62%) att mobiltelefonen är den viktigaste ägodelen på en resa. Bara tandborsten får fler röster med 64 procent. Körkortet hamnar först på tredje plats (38%), följt av deodorant (32%) och badkläder (22%).

Annons

Internationellt sett är det resenärer från Kina som håller hårdast i mobilen – så många som nio av tio (94 %) anser att mobiltelefonen är den viktigaste ägodelen, medan tyskarna är minst mobilfixerade. Knappt tre av tio tyskar (29 %) har röstat fram mobilen som den mest nödvändiga reseprylen.

Ingen resa utan mobilen

Resultatet av undersökningen visar också att många hellre skulle stanna hemma än att resa utan mobilen. Hela sex av tio svenskar (58 %) säger sig vara ovilliga till att ge sig iväg utan den. Norrmännen, däremot, skräms inte av tanken på mobilfria resor – endast tre av tio norrmän (34 %) är ovilliga att resa utan mobiltelefonen. Resenärer från Thailand, Indien och Brasilien är mest negativa till att resa utan mobilen (72 %).

De mobilappar som svenskar använder i störst utsträckning i samband med resor är sociala medier-appar som Facebook och Instagram (47%), meddelande-appar (41 %) och kamera-appar (38 %).

Om undersökningen: Nära 10 000 personer från 19 länder har medverkat i Expedias studie Mobile Study 2016 som kartlägger vanor och attityder till mobilanvändning i samband med resor.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…