Annons
Annons


6 fantastiska saker du kan göra med dessa!

De här små påsarna som ligger i väskor, skokartonger och andra prylar som man köper. De brukar man ju slänga. Det står till och med på att man ska slänga dem. Men gör inte det. För det finns flera bra användningsområden. Här är några!


silica gel

Släng inte silica-påsar, de kan användas till mycket.

1. Påsarna med silica-gel kan ta bort dåliga lukter. Perfekt i exempelvis kartonger och klädskåp i förråd eller källare. Eller varför inte i träningsväskan eller i skor som luktar illa. Fungerar även om du köpt exempelvis en gammal bok som har en unken lukt. Lägg då boken i en påse ihop med några påsar.

Annons

2. Fuktig mobiltelefon? Lägg den ihop med silica-kulor i en påse så suger kulorna upp fukten. Det bästa är om man även har möjlighet att ta ut batteriet och sim-kortet.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Påsarna med gelekulorna gör att det tar längre tid för rost att uppstå och kan även motverka att silverbestick inte blir svarta. Lägg ett par i besticklådan och några i verktygslådan.

4. I många bilar blir vindrutan immig när det är kallt eller fuktigt ute. Placera ut påsar på instrumentbrädan så suger de åt sig fukten och gör att det blir mindre imma.

5. Blomsterfrön och liknande som ska förvaras torrt kan klara sig bättre om man lägger dem i en påse tillsammans med silica-påsar.

6. Förvara dina smycken ihop med silica-påsar för att hålla fukten borta från dem så att de håller sig glänsande längre.

Har du inga silica-påsar på lager så finns de faktiskt att köpa, de säljs som ”avfuktare”. Bland annat HÄR »

Av Johanna Svan

Läs också: 6 saker du inte visste att du kan ha plastfolie till!

plastfolie-anvandning


(674)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…