Annons
Annons


6 goda och kreativa sätt att använda matresterna!

Släng inte matresterna. Det finns så mycket gott man kan hitta på med lite fantasi. Här kommer sex matiga tips!


Släng inte matresterna – laga mat med dem!

Överbliven gryta. Du har överbliven grytstek eller någon typ av gryta. Förvandla det till pyttipanna. Hacka lök och tärna potatis och stek. Lägg sedan till dina matrester. Servera med stekt ägg.

Annons

Överblivet ris. Du har överblivet ris. Förvandla det till varmt ris med stekt ägg. Värm riset i mikron, toppa med ett stekt ägg och toppa med salsa eller chilisås.

Överblivna grönsaker. Du har överblivna kokta, stekta eller rostade grönsaker. Förvandla dem till en omelett. Värm några grönsaker i en stekpanna, tillsätt uppvispade ägg och stek tills äggen har stannat.

Gilla Allas.se på Facebook

Överbliven stekt kyckling eller grillad biff. Du kött eller kyckling över. Förvandla det till en strata. Skär ner köttbitarna tillsammans med rostade, kubformade brödbitar. Lägg allt i en ugnssäker form tillsammans med vispade ägg och lite mjölk och låt stå i ugnen på 170 grader tills äggen har stelnat. Du kan också göra individuella portioner i små gratängformar.

Överblivna taco-rester. Du har tortillabröd, salsa, köttfärs och grönsaker över. Förvandla dem till enchiladas. Lägg den överblivna fyllningen i tortillabröd, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form, strö lite ost över och gratinera i ugn.

Överbliven köttfärssås eller köttbullar. Du har köttfärssås eller köttbullar över. Förvandla det till en minipizza. Lägg köttfärssåsen eller köttbullarna på en brödskiva. Toppa med riven ost och värm rätten i mikron tills det börjar bubbla.

Läs också: Ytterligare 7 sätt att ta tillvara på matrester!

Av Allas redaktion
Källa: huffingtonpost.com


(16)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…