Annons
Annons


6 förbluffande fakta om kärlek!

Hjärnan och hjärtat går hand i hand - ibland på de mest oväntade sätt. Här följer några förvånande sanningar om hur sinnet och kroppen påverkar varandra när vi är kära.


hålla handen

1. Män säger ”Jag älskar dig” först

Enligt en studie gjord av Partnermedniveau så behöver 22% av männen endast en vecka innan de säger de tre magiska orden till en ny partner. Kvinnor vill ha lite mer betänktetid. Endast 7% förklarar sin kärlek innan den första veckan är över.

Annons

2. Att hålla hand med sin älskade är smärtstillande

Gilla Allas.se på Facebook

En grupp kvinnor vid en studie utförd av University of California ombads att indikera nivån av obehag de kände när stark hetta tillämpades på deras hud under en tiondels sekund. De ombads att hålla sin pojkvän, en främling eller en tennisboll i sin hand. Tennisbollen och främlingen hade ingen effekt. I kontrast hade pojkvännens beröring samma effekt som en värktablett.

Läs också: Här är männens sexigaste kroppsdelar!

3. Det tar en femtedels sekund att bli kär

En studie avslöjade att det kan ta så lite tid som en femtedels sekund att bli förälskad. I detta ögonblick så aktiveras 12 olika eufori-bringande kemikalier så som dopamin och adrenalin i hjärnan samtidigt. Det framgick även att kärlek kan ge samma euforiska känslor som till exempel drogen kokain kan frambringa.

4. Älskares hjärtfrekvens går i samma takt

Olika par i en studie ombads att se på varandra utan att röra varandra. Efter ett par minuter så började deras hjärtfrekvens synkroniseras. Det visade sig även att det var kvinnors hjärtrytm som justerade sig till männens.

5. Ett annorlunda immunsystem än vårt eget attraherar

Forskare från Berns Universitet har kommit fram till att kvinnor föredrar doften av män med ett annorlunda immunsystem är deras egna. I ett experiment ombads en grupp kvinnor att lukta på olika t-shirts, som ett antal män hade burit i två timmar. Kvinnorna föredrog doften av män med en annan MHC-typ än sin egen. MHC används för att bestämma vilket typ av immunsystem man har. Om föräldrar har olika MHC-typer så har deras barn mer troligt ett bra immunsystem.

6. Sex vid en tidig ålder ger en sexig röst

Vid Albany Universitetet i New York så svarade en grupp av män och kvinnor vilka röster ur en samling av stickprov vilka de ansåg mest tilltalande. Rösterna som tillhörde till de som hade haft sex tidigast i sitt liv var även de som ansågs sexigast.

Läs också: 9 oväntade saker män tänder på!

Källor: Partnermedniveau.dk, Telegraph.co.uk, Syr.edu, Nature.com, Coherer.com.
Listan kommer från Elitsinglar

 


(19)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…