Annons
Annons


6 bär som gör nytta för både knoppen och kroppen!

Jordgubbarna är för många midsommarfirandets höjdpunkt. Och de allra flesta vet också att gubbarna är nyttiga. Framförallt innehåller de antioxidanter som skyddar mot bland annat cancer och diabetes. Men det finns många andra goda och nyttiga bär!


Jordgubbar, blåbär, hallon och björnbär alla är de goda svenska superbär som håller oss friska.

Jordgubbar, blåbär, hallon och björnbär alla är de goda svenska superbär som håller oss friska.

Antioxidanter är ett av flera goda näringsämnen som finns i bär. Antioxidanterna skyddar kroppen mot de skadliga fria radikalerna som kan bidra till diabetes, olika cancerformer och hjärt- kärlsjukdomar. Här är en lista på 6 superbär!

Annons

Läs också: Det nya superbäret acai!

Jordgubbar
En sommarklassiker som innehåller en hög dos antioxidanter. Ekologiska jordgubbar är bäst, de har högre halt cancerbekämpande ämnen, samt mer smak, sötma och färg. Rikliga på kalium, C-vitamin och folsyra.

Gilla Allas.se på Facebook

Läs också: Nyhet: Så kan jordgubbar hjälpa dig gå ner i vikt!

Blåbär
Blåbärs antioxidanter är skyddande mot flera cancerformer och har goda effekter på hjärnan. De skyddar mot urinvägsinfektion hjärt- och kärlsjukdomar tack vare dess naturliga antibakteriella ämnen. Rika på mangan och järn och fungerar lika bra färska, som frysta.

Lingon
Ett svenskt bär som innehåller bland annat B-vitaminer, C-vitamin, magnesium och kalium. Lingon innehåller många av de ämnen som bekämpar tumörceller i kroppen.

Körsbär
Om man äter körsbär regelbundet så minskar man inflammationerna i kroppen. Bären innehåller extremt mycket C-vitamin, men passa dig för torkade körsbär, de innehåller extremt mycket socker.

Läs också: Baka den godaste körsbärspajen!

Hallon
Bären har en naturlig effekt mot virus, bakterier och svamp. De är rika på c-vitamin, folsyra, koppar och järn. Hallon har även förmågan att öka fettförbränningen. Frysta hallon har nästan lika högt näringsvärde som färska, så se till att ha en påse bär i frysen till smoothies och gardering.

Björnbär
Bären innehåller mycket kalium som har skyddande egenskaper mot cancer och hjärt- kärlsjukdomar. Björnbär finns att köpa som frysta eller i juiceform.

LÄS OCKSÅ


(333)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…