Annons
Annons


7 annorlunda saker du kan använda tandkräm till!

Det är inte bara tänderna som blir fina av tandkräm. Krämen kan också användas som universalmedel till både dig och dina prylar. Här är 7 smarta tips!


7 smarta saker du kan använda tandkräm till!

anvanda-tandkram-till

Tandkräm har många oväntade användningsområden.

1. Ta bort illaluktande doft
Vitlök, fisk, lök och andra stickande livsmedel kan lätt tränga in i hudcellerna på våra händer. Genom att gnugga händer och fingertoppar med tandkräm får du bort alla spår av illaluktande dofter.

Annons

2. Lindra klåda vid insektsbett
Har du fått ett insektsbett eller bränt dig på en spisplatta? Applicera en klick tandkräm för att lindra klådan och minska eventuell svullnad. Låt verka över natten.

3. Laga repig mobilskärm
Ta lite tandkräm på ditt finger och stryk över skärmen. Torka rent med fuktad handduk. Om skärmen inte är för mycket sprucken kommer tandkrämen att fungera som skonsamt slipmedel och ta bort reporna.

4. Putsa smycken i silver
Gör dina silversmycken skinande blanka. Doppa dem i vatten och gnid sedan tandkräm på ytan och skrubba med en borste. Skölj av noga med vatten. Metoden fungerar även på undersidan av strykjärn, som lätt blir missfärgat.

Läs också: 12 vanliga problem du löser med lite nagellack!

5. Avlägsna fläckar i muggar
Visst är det tråkigt att det nästan alltid bildas en ful ring i bottnen på kaffe- och temuggar? Dessutom brukar märkena inte försvinna i diskmaskinen – men med lite tandkräm är fläckarna borta!

6. Göra handfat glänsande
Tandkräm fungerar även som effektivt rengöringsmedel i badrummet. Om du ändå har tandkrämsrester kvar i handfatet kan du gnida runt dem och få ett skinande resultat. Prova också att putsa vattenkran och handtag med lite tandkräm och en våt trasa.

7. Förhindra imma på speglar
Gnugga in lite tandkräm (icke-gel) på badrumsspegeln och torka sedan av. Nästa gång du går in i duschen eller kryper ner i badkaret slipper du den immiga ytan.

Läs också: Så slipper du imma på bilrutan!

Av Margaretha Malmgren
Foto: Shutterstock
Källor: care2.com, instructables.com och rd.com

LÄS OCKSÅ


(220)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…