Annons


7 dolda paradisstränder!

Slipp trängas bland turister och solstolar! Här är sju avlägsna stränder världen över där du är garanterad en riktig strandupplevelse.


whitehaven-beach-australia

Nästan hälften av alla svenskar föredrar en semester på stranden. För att du ska slippa trängas bland turister och solstolar har momondo listat sju avlägsna stränder världen över där du är garanterad en riktig strandupplevelse. Kom bara ihåg att ta med vatten och matsäck eftersom många av stränderna kräver lite längre dagsutflykter där varken restauranger eller butiker finns inom räckhåll.

Annons

1. ”Kärlekstranden” – Marietas, Mexiko

Gilla Allas.se på Facebook

marietas-mexico
”Den gömda stranden” eller ”Kärleksstranden” hittas i ö-gruppen Marietas, 45 minuter med båt från den mexikanska kusten. Den magiska platsen sägs ha bildats efter att bergstaket rasat under militära artilleritester under 1900-talet. Då bildades den unika och vackra stranden som endast går att nå vid rätt väderförhållanden, eftersom det krävs en simtur genom en tolv meter lång tunnel. När vädret inte tillåter kan du istället ta en guidad tur runt öarna som bjuder på fantastisk natur och djurliv.
Börja med att flyga till: Tepic, Mexiko

2. Whitehaven – Townsville, Australien

whitehaven-beach-australia
Utanför kusten av Townsville, Queensland hittar du ön Whitsunday Island och Whitehaven Beach. Den sju kilometer långa stranden lever upp till sitt namn med en ovanligt vit sand som står emot solens varma strålar, vilket gör att den behåller en behaglig temperatur även under Australiens heta sommardagar. Ön är välskyddad och tillåter ingen bebyggelse vilket gör naturupplevelsen ännu starkare.
Börja med att flyga till: Townsville, Australien

3. Havelock – Andamanerna, Indien

havelock-island-indien
I Bengaliska viken, mellan Indien och Thailand, ligger ögruppen Andamanerna där valmöjligheterna för strandälskare är många. Med buss och båt kan du ta dig till de många olika regnskogsrika öarna som omringas av kritvita stränder. Vid strand Nr. 7 på ön Havelock är det inte helt ovanligt att se vilda elefanter som simmar mellan öarna och njuter av en trevlig dag på stranden.
Börja med att flyga till: Port Blair, Indien

4. ”Smugglarstranden” – Zakynthos, Grekland

smugglarviken-zakynthos
Lokalborna kallar platsen för ”Skeppsbrottet” efter att ett smugglarskepp gått på grund på den gömda stranden – och faktum är att det fortfarande ligger begravt i den vita sanden. Smugglarstranden ligger vid den grekiska ön Zakynthos nordvästra kust och bjuder på kristallklart blått vatten och fantastiska klippor. Hit kommer du enbart via båtturer vilket gör det till en skön avstickare från de annars så fullproppade stränderna.
Börja med att flyga till: Zakynthos, Grekland

5. Det lugna Hawaii – Molokai

molockai-island-hawaii
För den som vill besöka Hawaii men komma bort från det turistfyllda city-tempot med avgaser och trafikljus är Molokai ön att besöka. Här är tempot lite långsammare och atmosfären lite härligare. Molokai bjuder på en mer avslappnad Hawaii-upplevelse kombinerat med vackra paradisstränder – perfekt för snorkling eller långa strandpromenader. Du kan endast ta dig till ön genom flyg från Honolulu eller färja från Maui.
Börja med att flyga till: Honolulu, Hawaii

6. Karibiens naturliga pärlor – Antigua och Barbuda

barbuda-karibien
Tvillingöarna Antigua och Barbuda räknas som Karibiens toppdestinationer och erbjuder tillsammans 365 sandstränder, alltifrån kritvita till champagnerosa. För den som är ute efter en mer avslappnande plats med möjlighet att kunna simma bland koraller i turkosblått vatten rekommenderas Barbuda som bjuder på naturliga och oförstörda stränder. Från Antigua kan du flyga med ett mindre flygplan till Barbuda.
Börja med att flyga till: Antigua, Karibien

7. Thailands sista okända stränder – Ko Adang

ko-adang-thailand
Ko Adang bjuder på vad som kallas de sista okända stränderna i Thailand dit vardagsturisten inte hittat ännu. Ön erbjuder orörd natur och är en av de bättre snorklingsplatserna i landet. Eftersom att man övernattar enkelt med tält eller bungalow precis intill stranden är det även en perfekt plats för den äventyrliga som föredrar upplevelser före bekvämligheter. Genom att hyra båt på Koh Lipe, Pattaya eller Sunrise Beach tar du dig ut till den lite mer avskilda ön.
Börja med att flyga till: Singapore, Indonesien


(19)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…