Annons
Annons


7 goda chokladresor runt om i världen!

Gillar du choklad kommer här tips på 7 läckra resmål att besöka!


choklad-italien

Foto: gnoparus / Shutterstock.com

Perugia, Italien
Perugina Casa del Cioccolato, också känt som Peruginas chokladfabrik – beskrivs som ett under när det kommer till choklad. Fabriken ligger strax utanför den historiska staden Perugia i Italien. Här kan besökaren lära sig allt om stadens historia och chokladproduktion, samt deras berömda Baci-kyssar.

Annons

Biarritz, Frankrike
Planet Chocolate Museum är ett välsmakande museum där du kan lära dig mer om chokladindustrin i Baskien, prova olika chokladsorter och delta i choklad-workshops.

Läs också: Därför ska du äta MER choklad

New York, USA
Det kallas ”Det stora äpplet” men är också ett paradis för den som har ett öga för sötsaker. Utöver de kända turistattraktionerna i New York finns Downtown Chocolate – Wine & Dessert Tour, som är en guidad tur genom Soho med stopp för provsmakning av noga utvalda viner och sötsaker.

Santo Domingo, Dominikanska Republiken
Dominikanska Republiken är ett av de länder i världen med de bästa förhållandena för produktion av kakao. Santo Domingo Chocolate Tour lär dig allt du behöver veta om kakao och choklad, från böna till chokladkaka.

Dorset, England
Vid ett besök påThe Chocolate Boutique Hotel blir du serverad chokladcocktails och chokladvin i rum med chokladtema.

Astorga, Spanien
I norra Spanien ligger staden Astorga som har ett eget chokladmuseum. Lokalbefolkningen har producerat choklad i århundraden och det sägs att det rinner choklad genom deras ådror.

London, England
Ett tips är att ta Londons egna Chocolate Walking Tour med sju himmelska smakstopp och ett av stoppen inkluderar den kända Paul A Young Shop.

Läs också: Varm choklad är bättre än hostmedicin

Tipsen kommer från nätresebyrån Expedia


(21)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…