Annons
Annons


7 härliga saker som händer i kroppen när du sover naken!

Det finns flera fördelar med att sova naken. Förutom att det är skönt för huden ger det din hälsa en riktig kick!


Kvinna sover i sängen.

Kroppen mår bäst utan kläder i sängen.

7 härliga saker som händer i kroppen när du sover naken:

1. Du somnar lättare
För att vi lättare ska somna behöver vi en lägre temperatur. Har du nattlinne eller pyjamas hindrar det värme från att lämna kroppen. Är du däremot naken sjunker kroppstemperaturen och sömnen infinner sig fortare.

Annons

2. Din sömnkvalitet ökar
Har du en svalare kroppstemperatur når du även lättare den viktiga djupsömnen, och stannar längre i den. Du slipper vakna lika ofta och känner dig utvilad på morgonen.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Du känner dig mättare
När du sover gott och har en lägre temperatur sjunker din nivå av kortisol – kroppens stresshormon. En lägre nivå av kortisol sänker även din aptit och ditt sötsug. Du slipper vakna vårlhungrig på morgonen eller ännu värre – mitt i natten.

Läs också: Så blir du av med sötsuget på 20 sekunder!

4. Du håller dig friskare
Personer som sover nakna tenderar att ha en förbättrad ämnesomsättning, lägre blodsockernivå och minskad risk för diabetes typ 2. När kroppstemperaturen sjunker ökar även skyddet mot hjärtsjukdom.

5. Din hy föryngras
En sval och sovande kropp stimulerar produktionen av melatonin och tillväxthormoner – som båda bidrar till en slät och fräsch hy. Dessutom ökar produktionen av kollagen, ett fiberprotein som stärker blodkärlen och ger huden bättre elasticitet.

6. Ditt sexliv förbättras
När kroppen är naken väcks vår sexualitet – särskilt om det ligger en person intill. Att sova utan kläder är ett perfekt sätt att få fart på samlivet eftersom nattsömnen dessutom ökar blodflödet i kroppen, även i zoner där det kittlar lite extra.

Läs också: 9 sovstilar som avslöjar er relation!

7. Du slipper infektion i underlivet
Eftersom underlivet är varmt och fuktigt är det en optimal miljö för bakterier att frodas i. Klär du däremot av dig luftas området och balansen ökar. Samma sak gäller för män – här är det pungen som mår bäst av att luftas, för att stimulera produktionen av spermier.

Källa: Daily Mail m.fl.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…