Annons
Annons


7 läckra sätt att ta tillvara på matrester!

Har du rester i kylen? Här kommer 7 tips på hur du kan använda dem!


skafferimat

Sallad på semitorkade grönsaker
Ugnsbaka tomater, paprikor, zucchini med olivolja, vitlök, salt & peppar. Blanda med överblivet ris/potatis/pasta. Har du överbliven kyckling, tonfisk eller skinka? Toppen, ner med den i salladen!

Annons

Bruschetta med olivröra
Tunt skivat bröd som rostats i ugn med olivolja och vitlök. Toppa med en halv burk hackade oliver och en sardell eller lite kapris. Finns det persilja, rena lyxen.

Pizzaslice
En plain pizzadeg toppad med lite crème fraîche och rivna ostkanter. Här kan vi verkligen ta ut svängarna. Det mesta smakar finfint på pizza, så lägg på sista skinkskivan och champinjonerna.

Grönsaker & dipp
Skala och skär morötter och gurka i stavar. Lägg i iskallt vatten så kan du uppbringa lite spänst igen. Dippsåser kan ha en bas av crème fraîche, gräddfil, yoghurt och en klick majonnäs. Smaksätt sedan med pestoskvätten, sista skeden mangochutney eller lite frysta hackade örter och pressad vitlök.

Sliders
Små mackor med läcker fyllning. Skiva och rosta bröden. Lägg på ett salladsblad, lite grönsaker och en klick valfri röra från kylen. Finns det pulled pork över från i söndags är det toppen, lägg annars på en brödskiva som lock och en tandpetare för att hålla ihop.

Milkshake
Mixa mjölk och den där glassen som ändå inte räcker till mer än en person. Toppa med hackade hasselnötter eller grillade marshmallowsbitar.

Smörfräst frukt
Om äpplena/päronen blivit lite mjuka och tråkiga i skalet. Skala och stek klyftor i lite smör och strösocker så får de en läcker knäckig yta. Smula över två överblivna småkakor för lite krisp. Kanel eller kardemumma är perfekta kryddor att toppa med.

Läs också: 13 saker du kan göra med ett gammalt äpple

Läs också: Du har väl inte missat restaurangen som använder överbliven mat?

Källa: kokaihop.se


(23)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

  • karin Ekberg

    Spara matrester göra vi alltid, köttbitar korvbitar, skinkbiten blir alltid över till egen pyttipanna potatis får man koka o steka.Ostbitar har jag jämnt i frysen går bra att riva till paj,gratänger.
    Påsk Häls
    Karin i Tullinge


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…