Annons
Annons


7 nyårslöften du kommer ÄLSKA att hålla!

Att hålla nyårslöften behöver inte vara svårt. Se bara på dessa 7 förpliktelser – hälsosamma, stärkande och en fröjd att följa!


Folk som skålar i champagne.

Det finns sunda löften som garanterat är trevliga att hålla.

1. ”Jag lovar att äta mer choklad.”

Ingen dum idé alls. Brittiska studier visar att ett dagligt intag av 100 gram (både mörk choklad och mjölkchoklad) ger friskare hjärta, smartare hjärna, bättre kondition, mindre stress, vackrare hud och tjockare hår. Du kommer att må som en prinsessa!

Annons

Läs också: Därför ska du äta MER choklad!

2. ”Jag tänker verkligen INTE bädda sängen varje morgon.”

Gilla Allas.se på Facebook

Helt rätt tänkt. När du bäddar låter du samtidigt 1,5 miljoner kvalster överleva. Kvalstren förökar sig sedan hela dagen och fortsätter kalasa på dina hudavlagringar. Lämnar du i stället sängen obäddad dör kvalstren och du minskar risken för allergi och astma.

Läs också: Därför ska du inte bädda din säng!

3. ”Jag ska trycka på snooze-knappen flera gånger innan jag stiger upp.”

Ett bra val, som gör din kropp en stor tjänst. Genom att ge efter för sömnen minskar du risken för både hjärtinfarkt och stroke med 4 procent, enligt en japansk studie.

4. ”På hedersord ska jag ägna mig åt fler Youtube-klipp med söta djurungar på arbetstid.”

I så fall är det bara att gratulera – din chef! Forskare vid universitetet i Hiroshima har funnit att de positiva känslor som Youtube-klipp framkallar gör dig till en mer motiverad medarbetare. Du kommer att öka din produktivitet med hela 10,3 procent!

5. ”Jag ska bli bättre på att ta ett glas rödvin då och då.”

Låter klokt, eftersom ny forskning visar att rödvin förbränner lika mycket fett som en timmes träning. Det är ämnet resveratrol i druvorna som ökar fettförbränningen och bromsar tillväxten av nya fettceller. Men håll dig till ett glas om dagen – någon alkis vill du ju inte bli…

Läs också: Ett glas vin är lika bra som en timmes träning!

6. ”Jag svär att jag ska gå och lägga mig senare på kvällarna.”

Riktigt smart, för flera internationella studier visar att nattugglor är både mer kreativa och intelligenta. Den högsta IQ-nivån hade de försökspersoner som gick och la sig kl. 00.29 på vardagar och kl. 01.44 på helger.

Läs också: Somnar du sent? Då är du intelligent och kreativ!

7. ”Jag ska hoppa över träningen så ofta jag kan.”

Det gör du rätt i. En kroppsform med rundare rumpa har ofta lägre kolesterolvärden och högre halter av omega-3-fettsyror. Det motverkar både diabetes och hjärt-kärlsjukdomar. Dessutom betraktas bredare rumpor som mer attraktiva – och att vara snygg gör väl ingen skada!

Av: Margaretha Malmgren
Foto: Shutterstock

Läs också: Därför är det bra att vara lite rund om rumpan!

bra-att-vara-rund-om-rumpan

 

LÄS OCKSÅ


(59)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…