Annons
Annons


7 romantiska resmål i vår!

Drömmer du om en semestertripp med någon du tycker om? Vi tipsar om 7 resmål, både budget- och lyxklass, där ni kan koppla av, njuta och bara ägna er åt varandra!


1. Paris

Paris-1

Ett klassiskt resmål för romantiker och med en given plats på en lista över romantiska städer.

De mest romantiska delarna av staden är latinkvarteren, Montmartre och utmed Seines stränder. Ta en båttur på Seine, kolla in Montmartres trappor, titta ner i boklådorna längs Seinestranden och ät middag på någon av studentkvarteren Quartier Latins mysiga små restauranger. Missa inte heller boutiquerna och kaféerna i mysiga Maraiskvarteren. Och, såklart, Eiffeltornet.

Annons

Paris är fantastiskt att promenera hand i hand i, undvik metron för att få se så mycket som möjligt av denna stämningsrika pärla.

Prisexempel: Från ca 3.000 kr per person för flyg från Stockholm + tre nätters hotell i mars via resfeber.se.

2. Valletta

Valetta-2

Maltas lilla huvudstad har allt som krävs för att kvala in som ett romantiskt resmål och har seglat upp som en ny favorit för många ressugna de senaste åren.

Valletta var länge en nergången spökstad men nu har trenden vänt, och små mysiga restauranger, barer och fina hotell lockar nya turister. Strosa runt i små smala gränder, titta på fina kyrkor och utsmyckade palats i barockstil och ta en fikapaus på ett mysigt kafé.

Här är milt och soligt året runt och nedanför staden ligger havet med små vikar, badklippor och en sandstrand.

Prisexempel: Från ca 2.800 kr per person för flyg från Göteborg + tre nätters hotell i april via mrjet.se.

3. Venedig

Venedig-2

Blir det mer romantiskt än så här? En rofylld gondoltur i solnedgången, utsökt middag på en mysig trattoria och ett hotell längs med de glittrande kanalerna säkrar en weekend i kärlekens tecken.

Strosa hand i hand bland mysiga miljöer och byggnader, besök duvornas paradis Markusplatsen (Piazza San Marco) och kyss din älskade sittandes i en gondol när ni passerar under Suckarnas bro, då sägs det att er kärlek kommer att vara för evigt.

Prisexempel: Från ca 4.700 kr per person för en paketresa med flyg och 3 nätters hotell inklusive frukost med Ving från Stockholm i maj.

4. Prag

Prag-4

En av Europas mest besökta städer och fortfarande ganska billigt. Staden inbjuder till långa promenader och det finns massor av fantastiska byggnader från olika tidsepoker att titta på.

Ströva omkring hand i hand i gränderna och besök det pittoreska torget med anor från 1200-talet mitt i Gamla stan. Upplev Karlsbron från 1300-talet eller ta med din partner på en romantisk kvällskryssning med middag på floden Moldau.

Den avlånga Vaclavplatsen, kantad av hotell och butiker, är en annan klassisk sevärdhet. Eller vandra upp till Pragborgen som verkligen är en upplevelse och har en fantastisk utsikt över hela Prag.

Prisexempel: Ca 3.000 kr per person för flyg från Göteborg och hotell tre nätter i maj via resfeber.se.

5. Maldiverna

Maldiverna-5

Vajande palmer, pudervita sandstränder, turkosblått och kristallklart vatten och en fantastisk undervattensvärld. Hotellresorterna på Maldiverna består ofta av hela ön där man bor. Det är väldigt exklusivt och man behöver inte trängas med så många andra turister, vilket gör det till en perfekt plats för en romantisk resa med sin partner.

Vill du lyxa till det lite extra kan du ta in i en ”waterbungalow” som ligger ute i vattnet och ger dig möjlighet att hoppa i havet från din egen terrass, spendera romantiska kvällar i solnedgången och somna till havets brus.

Prisexempel: Paketresa en vecka med Ving från Köpenhamn för två personer inklusive halvpension i april från ca 32.000 kr.

6. New York

New-York-6

Även storstäder kan ha ett romantiskt skimmer över sig och New York är fyllt av stämningsrika platser. Ta en promenad över Brooklyn Bridge, åk skridskor på Rockefeller Center, njut av utsikten från takterrassen på Metropolitan Museum of Art eller varför inte fria till din partner uppe i Empire State Building.

I fantastiska Central Park kan ni bland annat hyra cyklar, hitta gömda vattenfall, besöka Shakespeare Garden eller pausa för middag på en mysig taverna eller restaurang. Restaurangen Boathouse, där en del filmer spelats in, finns med på listor över de mest romantiska ställena i New York.

Prisexempel: Från 12.500 kr per person för flyg från Stockholm och en veckas hotell mitt i New York i maj via resfeber.se.

7. Ishotellet i Jukkasjärvi

Ishotell-7

När termometern visar minus i rummet är det mysigt att krypa ner i en dubbelsovsäck och värma varandra på Ishotellet i Jukkasjärvi.

I paketet Classic ingår 1 natt i kallt dubbelrum, 2 nätter i varmt dubbelrum, norrskenstur med snöskoter, isskulpteringskurs, 4-rätters ismeny, frukost, fri entré till bastu, lån av varma ytterkläder samt entré och guidad tur av ishotellet. Är ni giftassugna finns det även en magisk iskyrka här och det finns turer med hundspann att boka.

Hotellet har öppet till den 12 april 2016.

Prisexempel: Classic paket från 11.300 kr för två vuxna. Närmaste flygplats är Kiruna, priser från ca 2000 kr per person t/r med Norwegian från Stockholm.

Av Johanna Svan

Läs också: 7 tips för att hålla kärlekslågan vid liv!

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…