Annons
Annons


7 saker att tänka på när du handlar på nätet

Allt fler ser fördelarna med att handla julklapparna online och julhandeln på nätet förväntas slå rekord även i år. Men vad ska man tänka på när man handlar klapparna på nätet?


e-handel

Inför den stundande julen har Payson tittat närmare på statistik över när flest köp genomförs på nätet. Kartläggningen visar att vecka 50 är den mest köpintensiva veckan. Då omsätter e-butikerna totalt 37 procent mer än genomsnittsveckan under året. Samtidigt verkar det som att få konsumenter är ute i sista minuten. Under förra året var nämligen julaftonsveckan en av de fem veckor på hela året då minst antal köp genomfördes online.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

7 saker att tänka på när du handlar julklappar online

  • Se över leveranstiderna. När är sista beställningsdag för att klapparna ska hinna fram i tid? Finns det särskilda leveransvillkor under julen att ta hänsyn till? Om du är sent ute bör du också säkerställa att varan finns i lager.
  • Finns det lokala alternativ? Undersök om det finns e-butiker med lager i ditt närområde för att förkorta leveranstiden ytterligare.
  • Vad gäller vid retur? Läs igenom villkoren för vad som gäller om mottagaren av julklappen vill lämna tillbaka eller byta gåvan.
  • Jämför priser. Det kan löna sig att jämföra priser i olika e-butiker för att få det bästa priset. Använd exempelvis en prisjämförelsesajt för att göra en bedömning.
  • Sök efter rabattkoder. Besök rabattkodsidor eller googla efter kampanjkoder för att se om du kan hitta förmånliga erbjudanden kopplat till specifika internetbutiker och produkter.
  • Använd en säker betalningslösning. Erbjuder e-butiken säkra betalningsalternativ?
  • Kontrollera beställningen. Granska din samlade beställning innan du trycker på köpknappen.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…