Annons
Annons


7 saker du inte visste att du kunde köra i diskmaskinen!

Diskmaskinen kan tvätta rent så mycket mer än bara tallrikar, glas och bestick. Här är 7 smarta tips på vad du köra i maskinen med lysande resultat!


Kvinna packar in i diskmaskinen.

Du kan använda diskmaskinen till en hel del oväntade saker!

1. Köksfläktsfiltret
Fett och smuts brukar sätta sig rejält i filtret och vara tufft att få bort. Om du diskar filtret en gång i månaden i maskinen håller det sig alltid fräscht.

2. Kylskåpshyllor
Dessa stora och ofta otympliga hyllor kan vara svåra att rengöra inne i kylskåpet eller i diskhon. Diska dem i maskinen så försvinner alla spår efter spill.

Annons

3. Diskborstar
Både diskborstar och disktrasor samlar på sig mängder av bakterier och ibland även mögel. Kör dem i hög temperatur med ett torkprogram, om det finns, så försvinner alla obehagligheter effektivt.

Läs också: Har du använt disktrasan på fel sätt i hela ditt liv?

4. Plastleksaker
På barnens leksaker samlas både smuts, bakterier och damm. In med dem i maskinen så blir de som nya. Smådelar kan du lägga i bestickhållaren. Detsamma gäller även för hund- och kattleksaker.

5. Trädgårdsredskap
Använda verktyg och trädgårdsredskap, med både metall- och plasthandtag, går också bra att köra i maskinen. Men torka av dem ordentligt efter programmet så att de inte rostar.

6. Gummiskor
Stövlar, inneskor och badskor av gummi eller tyg som tål vatten blir snabbt fräscha om du stoppar in dem i diskmaskinen. Var dock uppmärksam så att de inte innehåller foder.

7. Nagelborsten
Denna borste samlar mycket smuts om du använder den varje dag. Lägg den i det övre gallret i maskinen så blir den fin igen. Du kan även passa på att tvätta tvålhållaren i maskinen samtidigt.

Läs också: Så ska du EGENTLIGEN ställa besticken i diskmaskinen

hur-ska-besticken-sta-i-diskmaskinen-upp-eller-ner

Källa: Leva & Bo
Text: Margaretha Malmgren
Foto: Shutterstock


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…