Annons
Annons


7 sätt att rengöra ett grillgaller!

Att rengöra grillgallret efter grillning är något som många slarvar med. Men det behöver inte vara så jobbigt. Här kommer 7 bra tips!


grillgaller

Ett skinande fint galler är redo för nästa grillning!

1. Lägg grillgallret i gräset medan det fortfarande är varmt. Låt det ligga kvar över natten så hjälper daggen till att lösa upp smutsen. Dagen efter (medan det fortfarande är fuktigt) blir det lättare att rengöra det!

Annons

2. Låt gallret vara. Nästa gång du ska grilla: Lägg på gallret när grillen är varm så att smuts och matrester bränns sönder. Skrapa rent gallret med en stålborste/grillborste.

 3. Coca-cola fräter sönder det mesta. Gör en ”boll” av aluminiumfolie, doppa bollen i Coca-cola och gnugga bort smutsen. Skölj sedan av gallret.

Läs också: Det här händer när man kokar Coca-cola
Läs också: Så här rengör du toaletten med Coca-cola

 4. Också en metod som går ut på att man låter gallret vara efter man har grillat (visst är det skönt?) Nästa gång du ska grilla: Värm upp grillen så att den är riktigt varm, dela en vanlig lök och gnugga på grillgallret för att få bort smutsen. Om du inte sköljer av gallret efteråt tar det nya du ska grilla lite smak av löken.

Läs också: 9 matvaror du kan städa med!

5. Blanda varmt vatten och såpa i en balja och låt gallret ligga några timmar. Skrubba rent och skölj av eller kör gallret i diskmaskinen.

6. Olja in (använd en neutral olja, inte matolja) grillgallret innan du grillar så släpper maten lättare och det blir inte kvar så mycket matrester på gallret.

7. Har du en ångtvätt så brukar det fungera väldigt bra att använda den på grillgaller.

Av Johanna Svan

Läs också: Våra 12 bästa städtips!


(48)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…