Annons


7 svenska bebisnamn som amerikanerna tagit från från Ikea!

Det är inte bara vi svenskar som älskar Ikea och på andra sidan Atlanten är det många som inspireras av de svenska produktnamnen – som är vanliga för oss – men desto mer exotiska för amerikanerna.


Alla som någon gång handlat på Ikea vet att samtliga produkter är döpta till något. Det kan vara allt från fantasifulla, komiska eller självklara namn till städer och vanliga tilltalsnamn.

I Sverige lyfter vi inte direkt på ögonbrynen till namn som Stefan, Martin, Minna eller Margareta, men utomlands kan de klinga exotiskt.

Annons

Läs också: 25 unika bebisnamn att inspireras av

Den amerikanska livsstilssajten My domaine fascinerades så av Ikeas produktnamn att de rankat de finaste av de ”ovanliga” namnen, som amerikanerna kan inspireras av när de ska välja bebisnamn.

1. Emmie

De flesta av Ikeas textiler har flicknamn och den här söta metervaran med rosor heter Emmie. Namnet är en variant av Emmy och betyder ”ihärdig” eller ”flitig”.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Jan

En förkortning av namnet på Ikea-stolen Janinge. Jan är av tyskt ursprung och var från början en kortform av Johannes, som betyder ”herren är nådig” eller ”Gud har förbarmat sig”.

3. Bernhard

Precis som Jan har namnet på stolen Bernhard ett tyskt ursprung och betyder ”stark som en björn”.

4. Gurli

Kvinnonamnet Gurli är ett relativt ovanligt tilltalsnamn i Sverige för tillfället och endast 2 049 personer innehar namnet. Men om det blir stort i staterna kanske det snart också får ett uppsving på hemmaplan? Gurli är bildat av det persiska namnet för ros.

5. Sofia

Tyg med klassiska ränder vars namn är av grekiskt ursprung och betyder ”vishet” och ”skönhet”.

6. Tobias

Ytterligare en stol med pojknamn som inspirerar amerikanerna är stolen Tobias, i genomskinlig plast med stålben. Namnet har från början ett hebreiskt ursprung och betyder ”Gud är god”.

7. Elly

Att bli döpt efter en kökshandduk kanske inte låter särskilt lockande, men det fina namnet Elly på 4-packet grön- och vitmönstrade handdukar kan göra det värt ändå. Elly har sitt ursprung i England och betyder ”solljus”. Det är ett vanligt smeknamn för Eleonora, Elisabet, Elin och Ellen.

Källa: My domaine, Svenska namn
Foto: Priscilla Du Preez/Unsplash, Ikea
Artikeln publicerades först på Femina.

Läs också: Här är de trendigaste babynamnen just nu!


(81)
(0)Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!Annons


Annons

Laddar nästa sida…