Annons
Annons


7 tecken – så vet du att du är i ett ensidigt förhållande

Relationer kräver tid och energi för att de ska fungera. Känns det ibland som om det bara är du som bryr dig om det ni har? Här är varningssignalerna som kan tyda på ett ensidigt förhållande.


Förhållanden kan vara ömsesidiga och lyckliga, men de kan också vara ensidiga och tärande. När endast en person är engagerad och gör allt för att få den andra att må bra, utan att få något tillbaka, är det ett tydligt tecken på en ensidig relation.

Annons

Om du märker att du gör mer och mer, medan din partner snarare gör mindre och mindre finns risken att ni har ett ensidigt förhållande. Det spelar ingen roll hur mycket du försöker bygga och upprätthålla en sund relation, är det lönlöst att lägga all den energin ifall din partner ändå saknar känslor. Ett förhållande kräver två personer.

Bild: Shutterstock

Ensidiga förhållanden existerar inte bara mellan två partners, utan kan likväl vara två vänner emellan. Här följer 7 tecken som kan tyda på att du är i ett ensidigt förhållande:

1. Du tar alltid initiativet

Är du alltid den som sms:ar, ringer eller bokar in en träff? Väljer du alltid vad ni ska göra, eftersom din partner inte tar några intiativ? Ifall det kan gå dagar utan att ni hörs om du låter bli att ta initiativet, kan det vara ett tecken på ett ensidigt förhållande.

2. Du ber om ursäkt i onödan

Det är en viktig egenskap att kunna be om ursäkt, men det gäller att göra det vid rätt tidpunkt. I ett ensidigt förhållande är en av parterna ofta duktig på att få den andra att känna sig illa till mods. Ett förhållande kan inte alltid vara en dans på rosor och därför är det viktigt att kunna vara ledsen och lätta på sitt hjärta, utan att behöva be om ursäkt för att man gör det.

3. Tjänster har inga gentjänster

Din partner tvekar inte att be dig göra uppoffringar, men skulle aldrig göra dig en gentjänst. När du ber din partner om något får du höra att hen inte har tid eller har mycket annat att stå i. I ett ensidigt förhållande tar en av parterna det för givet att den andra ska göra uppoffringar, men blir irriterad eller till och med arg när detsamma förväntas tillbaka.

4. Du tvingas ursäkta din partners beteende

Kommer du ofta på dig själv med att ursäkta din partners beteende? Du kanske bortförklarar frånvaron på släktmiddagen för familjen eller förklarar för undrande vänner varför hen inte gjorde något för dig på din födelsedag. I ett ensidigt förhållande måste en av parterna ofta övertyga både sig själv och andra om att förhållandet är sunt.

5. Hen väljer alltid sina vänner

Egentid är viktigt, men om din partner betydligt oftare hänger med sina vänner än med dig kan det vara ett varningstecken. Din partner bjuder aldrig med dig, oavsett om hen vill gå ut och äta, se en film på bion eller stanna hemma. När du försöker föregå med gott exempel och bjuder med din partner för att umgås med dig och dina vänner, slutar det alltid med att du får nobben.

6. Din partner bryr sig inte

Det kan låta krasst, men om din partner inte bryr sig om hur du mår, vad du har gjort eller om att göra dig lycklig så är risken stor att känslorna inte finns där. En person som är genuint intresserad lägger ner både tid och energi i ett förhållande.

7. Hen ignorerar era problem

När du tar upp problemen i ert förhållande orkar din partner inte delta i diskussionen. Hen avfärdar problemen, suckar, himlar med ögonen och kan till och med bli irriterad på dig. I ett ensidigt förhållande bryr sig den ena parten helt enkelt inte tillräckligt för att uppmärksamma och lägga ner tid på problemen i förhållandet.

Inspiration: Elite Daily

Text: Nanna von Knorring

Läs också: 9 saker att göra varje dag – för ett långt och lyckligt äktenskap

LÄS OCKSÅ


(26)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…