Annons
Annons


7000 europeiska vandrare till Skåne


Svenska Turistföreningen (STF) tillsammans med Skåne står som värd för Europas största vandringsevenemang ‐ Eurorando 2016.

Det är European Ramblers’ Association (ERA) med drygt 2,6 miljoner organiserade medlemmar, som ligger bakom detta sociala evenemang. Eurorando startade 2001 och genomförs vart femte år. Den 10‐17 september 2016 väntas mellan 5000 och 7000 deltagare från hela Europa komma till Skåne.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

– Det är väldigt kul att vi tillsammans med Skåne fick detta evenemang. STF jobbar ständigt med att stötta utvecklingen av vandringslederna i Sverige och har precis gjort en stor framtidsundersökning som visade att vandring är en av de stora resetrenderna.Men vandring förknippas ofta till fjällen, nu kan vi visa hela Europa att det finns fantastisk vandring även i södra Sverige, säger Sylvia Nylin, vice generalsekreterare STF.

Att ERA valde Skåne bland de sökande destinationerna är bland annat för den varierande terrängen, det rika kulturutbudet samt förmågan att organisera och planera ett evenemang i denna klass. Helsingborg kommer att vara navet i evenemanget, dels på grund av det strategiska läget och de goda övernattningsmöjligheter men även på grund av närheten till Kullaleden som har fått internationell status genom sin certifiering Leading Quality Trail.

– Vi arbetar hela tiden med att få stora evenemang till Skåne och att vi nu får ett där vi både kan visa upp vår fantastiska natur och bredd som evenemangsregion är ett stort plus, säger Pehr Palm, VD på Event in Skåne.

– Nu startar förberedelsearbetet med att välja ut cirka 50 etapper på bland annat Skåneleden för besökarna att uppleva. Vår förhoppning är att de som kommer hit för detta evenemang skall återvända hit igen, säger Oddvar Fiskesjö, chef Miljöstrategiska enheten Region Skåne.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…