Annons
Annons


8 av 10 skippar träning vid förkylning


förkyld kvinna

Nästintill hälften av alla aktiva svenskar känner sig osäkra om huruvida man ska avstå från träning vid förkylning eller inte.

Apoteket har frågat drygt 1000 svenskar som tränar regelbundet hur de ställer sig till träning i förkylningstider. Undersökningen visar att 8 av 10 avstår att träna vid förkylning, samtidigt som det finns en stor osäkerhet om vad som gäller.

Annons

Närmare hälften av de tränande svenskarna känner sig osäkra kring om man kan träna med förkylningssymptom. Osäkerheten är störst bland de i åldersgruppen 18 – 29 år. De vanligaste förkylningssymptomen som gör att man skippar träningen är:

  1. Feber 93 procent
  2. Halsont 78 procent
  3. Allmän sjukdomskänsla 62 procent
  4. Hosta 55 procent
  5. Huvudvärk 41 procent

6 av 10 gör något aktivt för att undvika förkylningar. Handhygienen och kosttillskott är de vanligaste åtgärderna för att förebygga en förkylning. 91 procent tvättar händerna, 44 procent använder handsprit och 30 procent äter kosttillskott.

Apoteket lanserar kanjagträna.se

När det kommer till osäkerheten om man kan träna eller inte handlar det inte bara om förkylning. Inte mindre än en fjärdedel av svenskarna har någon gång avstått att träna på grund av att de har varit bakfulla. För att hjälpa alla osäkra har Apoteket tagit fram sajten www.kanjagträna.se som ger allmänna råd kring några av våra vanligaste träningsfrågor.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…