Annons


8 av världens farligaste djur!

Klä av dig och gå baklänges - om du möter en björn. Och det är säkrare att träffa en krokodil än en sur flodhäst... Det är några av råden i ett reportage i veckans Allas om farliga djurmöten. Men vilka djur är egentligen farligast - här är listan som innehåller en del överraskningar!


geting

Getingar och bin orsakar många dödsfall.

Sjukdomsspridande insekter

Orsakar över 1 miljon människors död varje år. Framförallt stickmyggor sprider sjukdomar.

Giftormar

Hur många som dör hänger inte ihop med hur många giftiga ormar det finns utan hur tättbefolkat landet är. I överbefolkade Indien dör 10 000-tals varje år, medan betydligt färre drabbas i Australien.

Krokodiler

Ser människan som byte. Nilkrokodilen kan bli 100 år gammal, väga ett halvt ton och vara 5 meter lång.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Ligger på lur och attackerar blixtsnabbt. Knappt 1 000 personer dödas varje år.

Elefanter

De behöver stora ytor för att hitta föda och när de trängs undan från sina områden blir konfrontationer vanligt. En elefant behöver ungefär 150 kilo mat per dygn för att överleva.

Getingar och bin

Orsakar många dödsfall, delvis på grund av att vissa har svår allergi mot sticket. 20–30 personer har dött i Sverige under en tioårsperiod. Ingen har dött av en vargattack under samma tid.

Flodhästar

Behöver vara tuffa för att överleva mot nilkrokodiler och attackerar om de känner sig hotade. 100-tals dödsfall varje år i Afrika.

Lejon och tigrar

Oftast sjuka eller försvagade djur väljer det lättare bytet människa.

Kubmaneter

Farligast i haven. Extremt giftiga, förlamar andnings- och hjärtmuskulaturen. Många dör innan de når land. Finns bland annat i vattnen utanför Queensland i Australien, Thailand, Malaysia.


(22)
(1)Annons


Annons

Laddar nästa sida…