Annons
Annons


8 enkla sätt att bli av med spindlar hemma

Spindlar inomhus? Här är 8 enkla sätt att bli av dem för gott!


Att ha spindlar hemma är det ingen som gillar. De små mångbenta krypen har dessutom en förmåga att bosätta sig på ställen där de lyckas skrämma halvt ihjäl oss när vi råkar snubbla över dem. Och som om inte det var nog, har ju spindlarna dessutom en tendens att bygga nät runtom i huset som inte bara ser äckligt ut utan också samlar en massa damm.

Annons

Men oroa dig inte, att bli av med spindlar hemma är faktiskt enklare än du tror. Testa bara någon av de här taktikerna som dessutom är helt fria från kemikalier och betydligt billigare än vilket bekämpningsmedel som helst.

8 enkla sätt att bli av med spindlar hemma

1. Spindlar avskyr doften av pepparmint

Det låter kanske konstigt för det luktar ju så fräscht för oss människor, men för de små krypen luktar pepparmint verkligen superäckligt! Det här innebär ju en dubbel vinst för dig; förutom ett spindelfritt hem kan du se fram emot en väldoftande miljö att röra dig i! Blanda några droppar pepparmintsolja i en sprejflaska med vatten och spreja hemma.

Gilla Allas.se på Facebook

Läs också: 10 effektiva sätt att bli av med myror

2. Kastanjenötter håller spindlarna borta

Lägg några helt vanliga kastanjenötter på din fönsterbräda eller längs med golvlisterna. Spindlarna gillar inte doften från de bruna knölarna utan håller sig borta. Kom bara ihåg att byta ut kastanjenötterna med jämna mellanrum så de inte blir dåliga och börjar lukta illa.

3. Citroner håller krypen på avstånd

Testa att gnugga lite citron på fönsterblecken, i bokhyllor och på golvlister – spindlar tycker att de gula citrusfrukterna luktar superilla och håller sig på avstånd. Vill du inte använda frukten brukar det funka lika bra att använda rengöringsmedel med citrusdoft.

Läs också: 10 helt geniala sätt att använda citroner

4. Spindlar tycker tobak är riktigt osmakligt

Visst, det låter kanske lite knasigt, men faktum är att spindlar skyr lukten av tobak minst lika mycket som  de gör av pepparmint och citron. Testa därför att strössla lite tobak där dina spindelproblem är som värst eller blanda med vatten i en sprejflaska och angrip de områden som är drabbade.

5. Katter jagar bort spindlarna

Våra fyrfota vänner är inte bara kelgrisar – de är fantastiska jägare också! Låt katten sköta grovjobbet och jaga bort spindlarna!

Läs också: 15 dramatiska katter som får oss att skratta högt

6. Spreja vitvinsvinäger på kryphålen

Blanda vitvinsvinäger och vatten i en flaska och spreja där spindlarna tar sig in. Den magiska blandningen håller garanterat de små krypen på avstånd.

7. Låt aldrig spindlarna komma in!

Ett enkelt sätt att hålla spindlarna på avstånd är att helt enkelt aldrig släppa in dem i huset. Torka alla fönsterbrädor och dörrar för att försäkra dig om att de är täta och åtgärda det som behöver åtgärdas. På så sätt kan spindlarna inte ta sig in i ditt hem igen.

8.  Placera en låda med cederträ i garderoben

Låter detta konstigt? Icke! Spindlarna skyr träsorten. Placera gärna ut det på strategiska ställen i ditt hus så är spindelproblemet snart löst.

Av Malin perlheden/Allers
Källa: expressen.se, naturallivingideas.com

Bonustips:
Så skrämmer du bort spindlarna med en tepåse


(0)
(0)


Annons

  • Bejje

    Känns som att mycket med denna artikel är bara hittepå. Dels för att:

    1. Spindlar har inget luktsinne och kan därför inte känna olika dofter som citrus och annat som föreslås.

    2. ”Katter jag bort spindlarna” – Nej det gör dom inte. Jag har haft 4st katter de senaste 7 åren och de märker inte av spindlar. Jag måste typ lyfta fram dom och sätta dom öga mot öga på spindeln för att de ska märka den, annars ser dom den inte. Katter sägs ha bra syn, men de märker oftast inte saker som vi människor märker.

    Vi har periferiseende och märker saker som vi inte tittar rakt på, men katter verkar ha inget eller väldigt dåligt sådant och måste därför kolla rakt på det som de ska upptäcka.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…