Annons
Annons


9 härliga sätt att använda överbliven färg!

Det är synd att göra sig av med fin färg bara för att den inte räcker till större projekt – här är 7 sätt att utnyttja den!


Har du färg över eller färgprover som inte blev riktigt bra? Använd färgen till de här coola sakerna! Allt som krävs är lite färg och ännu mindre ansträngning.

1. Hyllor av dina lådor

Gör snygga hyllor av några gamla lådor. Välj en glad färg för att göra dem charmigt lekfulla, och se till att bara måla kanterna, så att färgen räcker till två eller fler lådor. Sätt sedan omslagspapper eller tapet i botten, så att de får ett fint bakgrundsmönster.

2. Olika färger på möbler

Se dig omkring där hemma – har du några möbler som skulle må bra av ett lager färg? Att måla om är ett lätt sätt att ändra på möblernas utseende och vad man får för intryck av dem. Kolla in hur den neonrosa färgen på skrivbordslådorna på bilden gör att hemmakontoret känns mer livfullt.

 

3. Måla ett mönster

Ett färgprov räcker inte för att måla en hel byrå, men det är tillräckligt mycket färg för att göra ett mönster. Använd maskeringstejp för att markera var designen ska vara, och försök uppskatta färgmängden så att du vet att den räcker.

4. Fräscha upp trappan

En genialisk idé för den som vill använda upp flera olika färgprover. Det här lätta knepet ger hallen en lekfull känsla, och så hjälper du miljön genom att inte bara lämna färgen på sopstationen. Se bara till så att du planerar vilken ordning du vill ha färgerna i på en bit papper först!

5. Konstverk

Du kan också använda upp färgen genom att ge dem till dina barn för en konstnärsstund. Eller varför inte fråga din lokala skola om deras bildlärare kan ha användning för dem?

6. Piffa upp en kruka

Har du hittat den perfekta dörrfärgen? Bygg vidare på den känslan genom att använda samma färg på krukorna bredvid dörren. Om färgen inte räcker till en hel kruka kanske ränder eller prickar ger en lika fin effekt.

7. Måla stolsbenen

Matsalsstolarna blir garanterat mer intressanta om du ger dem “strumpor” genom att doppa dem i färg. Särskilt enkla, Thonet-liknande stolar som de på bilden passar för det här. Sätt maskeringstejp där du vill att färgen ska sluta, och doppa sedan stolsbenen i de små färgburkarna eller måla med pensel.

8. Gör bakgrunden intressantare

Förvandla vanliga vita hyllor genom att måla den bakre väggen. Det blir en fin bakgrund för dina prydnadsföremål, och funkar särskilt väl om du väljer en stark, kontrasterande färg.

9. Låt färgen rama in

Ge en gammal ram en rolig uppdatering med en livlig färg i en modern kulör, för att skapa ett spännande möte mellan gammalt och nytt. Prova att kombinera ramar i olika stilar och storlekar, målade i starka färger, för en slående tavelvägg.

Annons

Av Louise O’Bryan, Houzz.se


(15)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…