Annons
Annons


8 komiska saker som händer i kroppen när du börjar träna!

Det finns vissa stadier som de flesta av oss går igenom när vi börjar träna. Här är 8 upplevelser du säkert känner igen.


Kvinna och man tränar.

Det här med träning blir inte alltid som man tänkt sig…

1. Du känner dig lika stel som en vaxdocka
Du sneglar avundsjukt på den vältränade tjejen bredvid, som med lätthet viker sin kropp på mitten – och inser att den positionen är ungefär lika ouppnåelig för dig som för en elefant.

Annons

2. Du tappar balansen och hittar den inte…
Du har precis lyckats lyfta ena benet bakåt när du plötsligt känner hur balansen börjar svikta. Desperat kämpar du för att återfå den, men vinglar som en berusad. Om inte båda fötterna nuddar golvet samtidigt ramlar du omkull.

Läs också: Därför finns det ett extra hål i dina träningsskor!

3. Du blir ofrivilligt närgången med din granne
Du var så nöjd när du lyckades hitta en tom golvyta att rulla ut din matta på i den överfulla salen. Men det var innan du insåg att dina lemmar skulle spreta åt alla håll och kanter under passet. Och plötsligt är din stortå borta och petar i örat på grannen bredvid.

4. Du står helt stilla men svetten dryper
I hela ditt liv har du trott att lågintensivträning innebär långsamma övningar, men dropparna av svett som dryper från din panna vittnar om motsatsen. Vem hade kunnat tro att det var så ansträngande att träna lätt?

5. Din kropp ger ifrån sig diverse läten
Hela gruppen är inne i en meditativ avslappningsövning där det enda som hörs är djupa andetag in genom näsan och ut genom munnen. Plötsligt känner du att du måste nysa. Eller hosta. Eller – åh, herregud – fisa!

Läs också: Ny forskning: Dina pruttar är nyttiga för omgivningen!

6. Du får galet mycket träningsvärk
Hur vältränad du än tycker att du är väcker träningen liv i muskler som du inte ens visste att du hade. Gå i trappor dagen efter ett nybörjarpass? Inte ens att tänka på.

7. Du får skippa dina planerade bilder i sociala medier
De där läckra bilderna på dig i träningskläder och med nya muskler som du tänkte fylla ditt Facebook-konto med? Det kommer kanske inte att ske just den här veckan…

Läs också: Test – är du Facebookberoende?

8. Men så plötsligt – du blir frälst!
Du vet de där personerna som får något nästan lyriskt i blicken varje gång de pratar om sin träning? Nu är du en av dem! Och du mår hur bra som helst – i hela kroppen!

Traning

Fotnot: Artikeln är en omarbetning av en tidigare publicerad artikel på Femina av Malin Karlberg.


(35)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…