Annons
Annons


8 konstigaste frågorna svenskarna googlade 2016 – och svaren!

Ibland ställs det konstiga frågor till Google när ingen annan ser... Här är 8 lite udda frågor som googlades under 2016!


googling

Listorna från Google omfattar sökord som ökat mest jämfört med året innan och visar en översikt av vad vi svenskar varit mest nyfikna på under året som gått.

Flera av frågorna som ställts till Google 2016 har börjat med frågeorden ”Hur”, ”Varför”, ”Vad och ”Vem”. Många av frågorna kan vi förstå att flera googlar, exempelvis frågan ”Hur laddar man ner Pokémon Go?” är mer än berättigad på listan, men andra frågor är minst sagt av udda karaktär.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Se några de knäppaste frågorna som många ställt till Google i år nedan.

1. Hur lång är Sarah Sjöström?

Svar: Förra året var det Jenny Strömstedt och i år är det många som är intresserade av att veta exakt hur många centimeter Sveriges mångfaldiga VM-, OS- och EM-medaljör mäter. Tidigare uppgavs det att hon är 186 centimeter lång på flera sajter, något som inte stämde.
– Det är Wikipedia som har skrivit det där och så har andra hakat på. Jag är faktiskt bara 182 lång, sa Sarah Sjöström till tidningen Kupé i somras.

2. Hur många deciliter är 280 gram pasta?

Svar: Det där med mått och matlagning kan vara en klurig uppgift. Beroende på vilken pastasort du har så växlar mängden och även om den är kokt eller okokt. En deciliter okokt pasta kan väga runt 35-45 gram, helt beroende på vilken form pastan har, medan små snabbmakaroner kan väga runt 50 gram.

3. Hur får man en tjej?

Svar: Vi vet inte om Google kan ge dig ett rakt svar på detta, tyvärr, men prova Tinder eller googla ”dejtingsajt”.

4. Vem äger skogen?

Svar: Väldigt många olika privat- och statsägda bolag samt enskilda skogsägare. Det finns fler än 30 000 skogsägare, bland annat äger Björn Ferry 600 hektar skog kring Storuman.

5. Vad är det som går upp när den går ner?

Svar: En fråga som många verkar fastna vid i det populära spelet Riddle Quiz. Det är blixtlåset.

6. Varför gråter havssköldpaddor?

Havssköldpaddan gråter inte, utan utsöndrar en saltlösning då den har ett saltöverskott via ögonhålorna, vilket kan se ut som tårar.

7. Hur stort är Småland?

Google har (så klart) svaret, 29 400 kvadratkilometer för att vara exakt. Det motsvarar 5 880 000 normalstora fotbollsplaner.

8. Vem uppfann skiftnyckeln?

En populär fråga i frågesporter, det var en svensk vid namn Johan Petter Johansson.

Av Nanna von Knorring/Café

LÄS OCKSÅ


(7)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…