Annons
Annons


8 steg till finare händer och naglar

När kylan kommer brukar händerna bli allmänt torra och tråkiga. Här får du 8 enkla tips som håller dina händer och naglar välvårdade och mjuka.


Välvårdade händer och naglar.

Ett fint nagellack i din favoritfärg piggar upp.

1. Smörj! En bra handcrème är guld värd. Använd den gärna flera gånger om dagen.

2. Peela! Massera händerna med en mild peeling en eller ett par gånger i veckan. Det tar bort döda hudceller och gör huden härligt len och dessutom mer mottaglig för din handcrème.

Annons

3. Lyxa till det! Det finns masker speciellt för händerna som du kan använda när du vill ge dem ännu lite mer omvårdnad.

4. Sköt om naglar och nagelband. En bra investering är en nagelolja som du kan använda varje dag. Den tränger ner i nageln, gör den starkare, mer elastisk och kan bland annat förhindra att naglarna blir torra och delar sig. Om den inte är en kombinerad nagel- och nagelbandsolja kan du komplettera med en vårdande produkt just för nagelbanden.

5. Gör manikyr ungefär varannan vecka. Mjuka upp nagelbanden genom att doppa ner fingertopparna i en skål ljummet vatten ett par minuter. Rengör och ta bort döda hudceller på nageln och vid nagelbanden med en nagelbandspeeling. Fila naglarna. Massera med en nagelolja och smörj nagelbanden med en nagelbandsgelé eller -crème. Avsluta med en handcrème.

6. Upptäck nagelpoleraren! En riktig favorit om du snabbt vill få naturligt blanka och riktigt fina naglar.

7. Bli fin med färg! Måla naglarna i en färg du tycker om. Det mest hållbara resultatet får du så här: Grunda med ett ofärgat baslack, måla sedan två lager med det färgade lacket och avsluta med ett ofärgat överlack.

8. Skydda! Använd skyddshandskar när du har händerna i vatten när du städar och diskar. Annars torkar du lätt ut både hud och naglar.

Läs också: Smart tips för mjuka händer och fötter


(4)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…