Annons
Annons


80-tal, dansband och lite Disney – så här låter det i Örebro!


mans-zelmerlow

Festival-Johanna och Fotograf-Stefan är på plats i Örebro för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2015. Här tycker Festival-Johanna till om årets sista startfält!

Text: Johanna Svan
Foto: Stefan Johansson, Sjfoto.se

Annons

midnight-boy

”Don’t Say No” – Midnight Boy. Midnight Boy, eller Johan Krafman som han egentligen heter, har 80-talet som sitt favoritårtionde och Prince var en av de stora idolerna. Och att det är 80-tal här är det ingen tvekan om. Dock låter det mer Modern Talking möter Depeche Mode än Prince. Väldigt lite kläder. Mycket härlig energi.

Gilla Allas.se på Facebook

caroline-wennergren
”Black Swan” – Caroline Wennergren. Caroline återkommer tio år efter sitt mello-genombott 2005 med bossanovalåten ”A Different Kind of Love”. Jag tänker rökig jazzklubb i valfri Las Vegas-film. Bra tryck i låten, kan kanske gå hem i stugorna men det här är inte min favorit.

jtr

”Building It Up” – JTR. Oh, oh. Yea, yea. Pop á la Westlife/Backstreet Boys (om du är född innan 1980) eller á la One Direction om du vill ha en nyare referens. Det kan bero på att jag hör denna sortens musik dagarna i ända hemma när mina döttrar får välja men jag tycker det här är ganska bra. Kul liksom. Andra chansen. Minst.

hasse-andersson
”Guld och gröna skogar” – Hasse Andersson. Man bara ler liksom. Hasse strålar. Det dansas på logen och det är sommar och guld och gröna skogar. Och det är klassisk dansbandsmusik. Direkt till final?
Läs också: Finns Hasse Anderssons låt sedan tidigare? – lyssna här!

dinah

”Make Me (La La La)” – Dinah Nah. Såg vi inte detta förra veckan? Visst, ja, det var ju Isa och inte Dinah Nah.
NRJ-pop/techno åt det lite tyngre hållet som jag gärna lyssnar på när jag är på nattklubb. La La La.

annika-herlitz
”Ett andetag” – Annika Herlitz. Annika gör rösten till snödrottningen Elsa i filmen Frost. Och det här kan bäst beskrivas som Disney. Låten går att stoppa in i valfri Disney-film utan problem, och där passar den in. Lite tråkigt men vackert. Till Andra chansen. Om hon inte snor finalplatsen från Hasse Andersson.

mans-zelmerlow-melfest
”Heroes” – Måns Zelmerlöw. Favorittippad. Och det med all rätt. Den här låten sticker ut eftersom det helt klart är den låt som känns mest 2015. Och det är en riktigt bra låt. En spektakulär scenshow på det och så avslutar vi deltävling fyra med att skicka Måns och hans hjältar hela vägen till final i Friends Arena om två veckor.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…