Annons
Annons


9 anledningar till varför män är otrogna

Mer än var femte gift man bedrar sin partner. Varför är det så? Här listar vi de 9 vanligaste orsakerna.


Man och kvinna med ryggarna mot varandra i sängen.

Otrohet är en tydlig signal på att något är allvarligt fel i förhållandet.

1. Otillfredsställelse
Sexet med partnern fungerar inte praktiskt, kanske för att förhållandet är i en kris eller paret lever i känslomässig obalans. Bristen på ömhet och icke tillgodosedda behov resulterar lätt i hemliga kärleksaffärer.

Annons

2. Bekräftelse
Mannen tycker inte att han får den uppmärksamhet han behöver. Därför söker han bekräftelse utanför hemmet. I grund och botten handlar det om hans egen dåliga självkänsla.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Jämförelse
Detta skäl till otro är vanligast i nyare relationer. Mannen är osäker på om han har gjort rätt val och tycker att han behöver något att jämföra med för att bli övertygad – eller för att gå vidare till nästa.

Läs också: Se upp – här är tecknen på att han vänsterprasslar

4. Uppgradering
Hans attraktivitet har plötsligt skjutit i höjden, tycker han själv, och gör bedömningen att det är dags för en uppgradering av partner. Kanske har han fått en ny befattning eller genomgått en annan förändring som medför att hans uppfattade ”nivå” har höjts.

5. Tristess
Det låter kanske simpelt, men faktum är att tristess är en av de vanligaste anledningarna till att män bedrar sin partner. När passionen har slocknat är det lätt att leta efter gnistan på annat håll…

6. Impulsivitet
I den impulsiva formen av otrohet vet han inte när, var, hur eller ens varför affären började. Kanske var han berusad eller bara förvirrad. Men det står helt klart att en impulsiv otrohet beror på att något är allvarligt fel i den fasta relation.

Läs också: Så säger folk som varit otrogna med sin kollega

7. Ålderskris
Han är rädd för att bli gammal och kastar sig in i en affär för att bevisa att han fortfarande är attraktiv. Studier visar män vars ålder slutar på 9 är mest benägna att vara otrogna. Detta antas bero på att han vid närmandet av 30-, 40-, 50- eller 60-årsdagen upplever starkast åldersnoja.

8. Hämnd
Han har själv råkat ut för otrohet, och måste ta hämnd. Denna typ av affär är extremt självdestruktiv. Den som mår sämst efteråt är oftast den som försökt hämnas.

9. Vägen ut
Han är trött på relationen, men har inte modet att säga det rakt ut eller ta konsekvenserna. Därför väljer han fel väg och är otrogen. Detta är en tidsinställd bomb innan förhållandet slutligen kraschar.

Läs också: Katrin, 49: Min man och hans far delade älskarinna

Källa: Magasinet Q

LÄS OCKSÅ


(37)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…