Annons


9 fantastiska kökstips!

Tips för köket och tricks som får matvarorna att hålla längre!


fint-kok

1. Hur vet man om äggen är färska? Lägg dem i kastrullen med vatten eller i ett vattenfyllt glas. Sjunker de till botten är de färska, om de lägger sig på ytan är de gamla.

Läs också: Enklaste sättet att skala ett ägg

2. Ny kolsyra. Har du mousserande vin eller champagne som tappat kolsyran? Testa att lägga ner ett russin eller två, sockret i russinet kan få drycken att börja bubbla igen.

Annons

3. Citrontricket. Behöver du bara ett par droppar citron? Stick hål i citronen med en skruvmejsel eller liknande och tryck ut dropparna. På så sätt håller citronen längre än om du hade delat den på hälften.

Gilla Allas.se på Facebook

4. Fräscha grönsaker. Lägg hushållspapper eller rena tvättsvampar i botten av grönsakslådorna i kylen. Pappret eller svampen absorberar fukt och gör att grönsakerna håller sig fräscha längre.

5. Kryddgrönt. Håller kryddorna på att bli tråkiga? Släng dem inte. Klipp av dem, skölj dem och bunta ihop dem. Lägg dem sedan i plastpåsar i frysen. Bara till att ta ut den mängd du behöver nästa gång.

6. Slipp skadedjur. Det sägs att man slipper mjölbaggar om man lägger ett lagerblad i mjölet, pastan eller riset i skafferiet.

7. Mjuka grönsaker. Har morötterna eller rädisorna blivit mjuka? Lägg dem i en skål med isvatten tillsammans med en tjock skiva rå potatis.

8. Så får du bananerna att hålla längre.

9. Klumpfritt salt. Blanda ner några okokta riskorn i saltkaret. Riset suger åt sig fukt och gör att saltet inte klumpar ihop.

Av Johanna Svan

Läs också: Vilken mat ska ligga i kylskåpet?


(24)
(0)
Här finns ALLT du behöver till din matlagning!
Annons


Annons

Laddar nästa sida…