Annons
Annons


9 platser där djuren tagit över!

Visste du att det finns en kust i Norge som domineras av enbart fåglar? Och att grisar gillar att ligga på stranden och ta ett dopp i oceanen? Här är platserna där djuren tagit över!


Grisarna på Big Major Cay Island.

Big Major Cay Island
På ön Big Major Cay Island finns en grupp vilda grisar som trivs storslaget på öns stränder. Hur grisarna tog sig hit är det ingen som vet säkert, men att de små djuren lockar till sig turister vet man!

Annons

Runde
Runde är en ö utanför Norges västkust där fåglar som havsörn och lunnefågel, ”havets papegoja”, bor. Särskilt många människor bor här inte men eftersom cirka en halv miljon fåglar gör det, främst under häckningssäsongen, väger dessa upp antalet invånare rejält.

Gilla Allas.se på Facebook
Papageitaucher Fratercula arctica

Lunnefågel i Runde.

Christmas Island
På Christmas Island i Australien täcks stränderna årligen av mer än hundra miljoner krabbor totalt. Kräftdjuren ska till vattnet för att lägga ägg och detta sker alltid under hösten när öns regnperiod tar vid.

Qinghaisjön
I Kinas största sjö ligger Bird Island. Under parningstid befolkas ön med mer än hundratusen fåglar. Fågelarter som måsar, snäppor och skarvar kan hittas här.

Seal Island
Ungefär femtiotusen sydafrikanska sälar kallar denna ö för sitt hem. Runt om ön finns större rovdjur som vithajen som mer än ofta ligger och väntar på en säl till middag.

Seal Island

Gott om plats är det ont om på Seal Island.

Assateague Island
Sedan 1600-talet sägs det att vildhästar har funnits på denna ö utanför USA:s västkust. Varje år simmar hästarna över mellan Assatead till närliggande Chincoteauge Island där man då och då försöker ta in hästarna till försäljning för att tunna ut beståndet på den lilla ön.

Assateague Island med sina vildhästar.

Okunoshima
På Okunoshima ö finns en stor kaninkoloni. Djur som katt och hund är inte välkomna här då de anses kunna springa ner kaninerna. Ön var en gång i tiden en plats för en kemisk vapen-fabrik, men idag är det värsta som kan hända att man blir jagad av en och annan kanin.

Tashirojima
Istället för ett gäng kaniner är det katter som dominerar på denna ön. För varje invånare finns det fyra katter. Ursprungligen var katterna till för att fiskebyn skulle undkomma gnagare som möss, men idag är de mer kärvänliga sällskapsdjur för invånarna. Hundar är förbjudna att vistas på ön.

Pier 39, San Francisco
Vid denna pir lever och flockas kaliforniska sjölejon sedan 1989 efter jordbävningen Lomo Prieta. Även om sjölejonens antal har minskat sedan 2009 kan man ändå räkna med att få se ett stort antal sjölejon som solbadar eller skäller på turister.

Pier 39 at San Francisco Bay Area

Solbadande sjölejon på Pier 39.

Läs också: Bildextra: Roliga djur som garanterat får dig att skratta!

Källa: cntraveler.com
Text: Maria Persson

LÄS OCKSÅ


(82)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…