Annons
Annons


9 saker vi gör på semestern innan vi har sex!

Sex är en av de viktigaste sysslorna på semestern, visar en ny svensk undersökning. Men först vill vi få en del andra saker uträttade. Här kan du läsa om vilka!


Par på stranden.

I semestertider blir vi mer romantiska.

Semester är en tid för både avkoppling och aktivitet och – förhoppningsvis – för att vårda kärleken. Heta sommarnätter tänder gnistan och så mycket som var femte svensk uppger att sex är den vanligaste sysselsättningen på semestern, enligt Svensk fastighetsförmedlings senaste Bobarometer inom ämnet.

Annons

Särskilt män prioriterar lusten och var tredje man uppger att han blir mer romantisk mot sin partner i semestertider.

Gilla Allas.se på Facebook

Men trots det stora intresset för romantik visar Bobarometern att det finns ett par saker som svenskarna först vill uträtta innan de ger vika för passionen.

9 saker vi gör på semestern innan vi har sex:

1. Läser böcker
Det första vi gör för att njuta av ledigheten är att kasta oss över en spännande bok. Läsningen skingrar vårar tankar från vardagens stress och öppnar nya världar där vi gärna tillbringar inledningen av vår semester.

2. Äter
Mat är naturligtvis också en viktig del av semestern. Säkert står både grillat, vin och glass på menyn. Och visst är vi värda lite extra lyx då vi äntligen är fria från arbete?

Läs också: Maten avgör svenskarnas semester!

3. Slappar i soffan/hängmattan
När magen är mätt är det skönt att bara ta det lugnt och inte göra någonting alls. Att lata oss i soffan eller gunga i en rogivande hängmatta hamnar på tredje plats över de vanligaste sysslorna på en svensk semester. Välförtjänt vila alltså.

4. Badar
Kanske är det förvånande att en så uttalat populär sommarsyssla som att bada kommer först på fjärde plats. Förmodligen kan det bero på den kalla vattentemperaturen och det ostadiga sommarvädret i Sverige. Bada utan sol vill vi ju helst inte.

5. Går långa promenader
Att ta en lång skön promenad vid havet eller varför inte på ängen en ljus sommarkväll är något svenskarna gärna gör. Frisk luft och vackra vyer ger njutning för både kropp och själ. Säkert blir vi också behagligt trötta och kan ägna oss åt nästa punkt.

Läs också: 6 anledningar till varför promenader är bra!

6. Sover
Ingen semester utan sömn. Massor med sömn. Här gäller det att ta igen allt ansträngande arbete under det gångna året.

7. Pysslar i trädgården
Med ny energi tar vi sedan nya tag – i trädgården. Rabatterna behöver ansas, bären ska plockas och säkert hinner vi också plantera och odla en del. Roligt, avkopplande och nyttigt på samma gång.

8. Utövar aktiviteter
Att fiska och spela spel är de populäraste aktiviteterna, enligt undersökningen. Båda är barnvänliga familjesysslor som engagerar såväl stor som liten. Kubb och krocket är dessutom riktigt roliga utelekar.

9. Renoverar
En del av oss är så flitiga att vi tar tillfället i akt att renovera när vi är lediga. Visst vore det trevligt med en ny altan och behöver inte staketet målas? Det är nu vi har tid för hemmafixet.

Läs också: Topplistan – populäraste rummen att renovera!

Efter att ovanstående 9 punkter är avklarade känner sig svenskarna redo för nästa steg – sex. Det är nu mannen får möjlighet att visa sina extra sommarromantiska sidor.

Kärlekslyckan ser dessutom ut att hålla i sig. Efter en semester i värmen uppger nästan var fjärde man att romantiken varar från flera veckor och upp till årets slut.

Läs också: Heta tips för bästa semestersexet!

Fotnot: Bobarometern är genomförd via en webbenkät där 1271 svenskar fick svara på frågor rörande aktiviteter och kärlek under semestern på sommarstället. Undersökningen är statistiskt säkerställd och riksrepresentativ, enligt undersökningsföretaget NORM Research & Consulting AB. Viss fakta är även hämtad från online-resebyrån eBeach.se.


(6)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…