Annons
Annons


ABBA 40-årsjubilerar!


Foto: Wolfgang Heilemann

Foto: Wolfgang Heilemann

I år är det 40 år sedan ABBA:s storslagna vinst i Eurovision Song Contest i Brighton, England. Deras bidrag, Waterloo, är den mest framgångsrika Eurovisionsvinnaren någonsin, och gav gruppen ett internationellt genombrott. En kort tid efter segern, den 6 april 1974, låg Waterloo etta på topplistorna över hela Europa, och lyckades till och med placera sig högt på listorna i USA och Australien.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-Frid “Frida” Lyngstad hade släppt skivor som grupp tidigare, men det var först under Waterloo-perioden som de började använda namnet ABBA. De fyra medlemmarna gick skilda vägar 1982, men idag är intresset för deras musik kanske starkare än någonsin. ABBA har sålt 380 miljoner skivor, varav enbart samlingsalbumet ABBA Gold står för 29 miljoner exemplar. Musikalen Mamma Mia!, som baseras på ABBA-låtar, är en världssuccé och har setts av 54 miljoner personer.

Polar Music International AB kommer att fira ABBA:s 40-årsjubileum under 2014, med en mängd spännande utgåvor och aktiviteter. ABBA The Museum i Stockholm uppmärksammar också detta avgörande ögonblick för en av världens största popgrupper med flera underhållande och roliga event.

Var beredda på ett fantastiskt ABBA-år!


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…