Annons
Annons


Adventsgott med finess

Fira 1:a advent med spännande smaker. Marinera frukten i några timmar sedan är det klart att servera på nolltid. Gärna med en klick glass eller grädde.


Överraska med något alldeles extra.

Överraska med något alldeles extra.

Glöggmarinerad frukt

ca 4 port
Tid: ca 15 min + ett par timmars marinering

3 dl valfri glögg, ev alkoholfri
1 dl socker
3–4 fikon
1 stjärnfrukt
1 ask physalis
4 mindre klasar vindruvor, gärna kärnfria
2 gula kiwier

Annons

Tillbehör:
citronmeliss
vaniljglass

1. Blanda glögg och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning, sjud samman på svag värme till en lag. Låt svalna.

2. Klyfta fikonen tunt, skiva stjärnfrukten, dela physalis och vindruvor om de är stora. Skala kiwifrukterna och skiva eller klyfta dem. Lägg i 3/4 av frukten i glöggmarinaden, låt stå ett par tim.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Fördela frukt och marinad i portionsskålar, toppa med omarinerad frukt som har kvar sina fina färger. Garnera med citronmeliss, servera glass till.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: OLOF ABRAHAMSSON

Prova en annan typ av fruktsallad. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ


(34)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…