Annons
Annons


5 fina adventspynt du lätt fixar själv!

Mota mörkret med levande ljus och vackra kransar. Ta med sekatören och klipp pyntgrönt i omgivningen. Lägg till några köpta blommor och myset kan börja.


gor-eget-adventspynt

1. Pynta på tio minuter

Använd en gammal vacker bricka till denna söta lilla samling som passar på soff- eller köksbordet. Den stora krukan fylls med sand så att blockljuset med lång brinntid står stadigt. Täck med mossa runt om och kanske en liten lärkkvist. Fyll några mindre matchande lerkrukor med suckulenter. Klart!

Annons

 

2. Adventsstake på danska

I Danmark har man en tradition av kransar med fyra ljus för att fira advent. En trevlig sed att ta efter! Gör det enkelt genom att placera fyra låga ljusstakar på en rund tallrik. Bind en lös krans av tuja-, gran- och enkvistar och dölj ljusstakarna med rosetter. För extra snits, stick fast några små dekorationer, hjärtan av näver, kottar eller annat pynt.

Gilla Allas.se på Facebook

 

3. Enkelhetens lov

En rustik, avskalad krans med lärkkvistar och kottar gör du enkelt genom att linda fast lärken på en grov ståltråd, formad till ett hjärta. Luta kransen mot ett stöd eller häng upp den.

 

gora eget adventspynt4. Fyra nyanser av grönt

Ett litet hjärta av ståltråd med blad av buxbom (eller andra hållbara blad som eukalyptus), varar ända fram till jul. Trä bladen tätt eftersom de krymper när de torkar.
Den stora glasvasen är fylld med limefrukter och en kvist torkad hortensia och några olivkvistar. Små söta, kopparärgade julgranskulor och kottar fulländar arrangemanget.

advent krans

5. Naturligt vackert

Det behövs inte många kvistar för att få ett naturlikt stuk. Murgröna, buxbom, cypress, tuja och några alkvistar med kottar räcker till både krans och adventsljus

 


Av Karin Elmberg

Foto: Claudi Thyrrestrup, Jes Buusmann

LÄS OCKSÅ


(77)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…