Annons
Annons


Agatas Gata på vårskidor del 2: Jag säger bara: Tooooore!

ReporterAgata, en harig skånsk nybörjare & co är i Trysil, Norge, några mil från Sverige, och fångar det sista av vintern på skidor, mitt i april.


skidsemester-trysil
Tore Stengrundet, silverback på skiduthyrningen på turistcentret i Trysil, borde få nobelpris i konsten att plocka fram precis rätt pjäxor. Detta moment, att hyra den där otympliga skidutrustning som aldrig känns rätt i början, har alltid gett mig ångest.
Trängsel, väntan på sin tur, prova. Jag: Hur öppnar man dem? Hur var det nu man fick ner foten?
Den sjuttonåriga uttprovaren: Vad väger du? (Skit du i det, vill jag skrika! Men mumlar ändå fram nåt) Olika pjäxmodeller. Olika storlekar. Sitter för hårt. Sitter för löst. Hur ska det egentligen sitta? Undrar man som evig skånsk nybörjare som sitter deprimerad och full av ångest i ett hav av karamellfärgade pjäxhelveten.
Utprovaren tycker att jag bör veta. Men. Hur. Fasiken. Ska. Jag. Veta. Det????? Jag är ju nybörjare. Remember?
Och så möter jag Tore i Trysil. Kungen. Som inte ens undrar vad jag väger. Som ler lugnande, går iväg, och likt Askungens prins sätter det på första försöket. Klarrrt! På fem minuter. Rätt pjäxor sitter på rätt kvinna. Han pekar på sina grå tinningar när jag frågar hur detta ens kan vara möjligt. Tack igen Tore! Du gör Trysil rikt. Du är terapi.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Läs fler delar av Agatas gata på vårskidor

LÄS OCKSÅ


(353)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…