Annons
Annons


Agatas gata tipsar: Bästa jullovsböckerna


178994768

Snart julledighet och äntligen tid för alla fina böcker. Vill här tipsa om några fina presentböcker att ge bort till barnen i julklapp eller bara som en heltutanaledning-present. Böcker kan man ju inte få för många av, tycker jag, i dessa digitala tider. Ta´t det nu så lugnt, trots julstressen, önskar Agatas Gata.

Annons

svenska julvisor för barn

Svenska julvisor (Max Ström). 33 av våra allra käraste julsånger – med Anders Wihks musikarrangemang på piano och fiol. Med ett tryck på ljudmodulen kan man höra musiken och samtidigt sjunga med till Natten går tunga fjät, Räven raskar över isen, Hej, tomtegubbar och Nej, se det snöar, men också nyare visor som Ljuset i advent, Mössens julafton och Bjällerklang. Illustrationerna är gjorda av Jessica Kurki. Och det finns noter till alla visor.

bildord bok

Stora bildordboken av Anna Ribbing (Rabén & Sjögren)

Kan en bokstav låta på olika sätt? Var kommer orden från? Finns det verkligen något som heter ostfågel eller äppelfjäril? Bekanta er med alfabetet och prata om hur bokstäverna ser ut och hur de låter. Knäck läskoden med hjälp av de färgsprakande och roliga bilderna.

lyssna på djuren bok

Lyssna på djuren av Martin Widmark och Jan Pedersen (Max Ström). Djur är fantastiska – och de låter så kul! Vissa är galet högljudda medan andra är mer tystlåtna. Näsapan tutar som en lastbil och motorcykelgrodan gasar för fullt. I den här boken med ljudmodul finns 50 djur. En bok att lyssna på, läsa och titta i, och lära av.

julbok för barn

Nalla och Björn firar jul av Kajsa Lindström (Alfabeta) En mysig bilderbok om Nalla och Björn som firar jul. En söt liten  bok för alla som älskar miniatyrer och dockskåp.
Dessutom får man lära sig hur man bakar mormors kanelkakor!

barnbok

Ibland kommer vintern om natten av Karin Stjernholm Raeder (Bonnier Carlsen)
Ibland när man vaknar så ligger snön vit och fin utanför fönstret. Vintern har kommit! Och det betyder att det snart är jul.
bygg lego instruktionsbok
Bygg med Lego-boken av Daniel Lipkowitz (Bonnier Carlsen). Inspirationsbok som sätter fart på fantasi och skapande. Byggare i alla åldrar kommer genast att sätta igång nya projekt! Perfekt bok för barn och vuxna som vill göra något roligt tillsammans – utan dator eller iPad!
herr gurka krakel spektakel
Herr Gurka, Krakel Spektakel och alla de andra av Lennart Hellsing (Rabén & Sjögren). En sångbok för små och stora barn: 50 sånger och alla melodierna i en digital spelare som följer med. När man trycker på knappen får man ackompanjemang till varje sång, men sjunga får man göra själv.
star wars yoda
Lego Star Wars Yoda Jedimästaren av Daniel Lipkowitz (Bonnier Carlsen). Han är grön, urgammal, småväxt och talar konstigt. Men han är en av de mäktigaste och visaste varelserna i Star Wars-galaxen. Han är Yoda! Och detta är boken om honom i Lego-version. En exklusiv minifigur medföljer boken.
Hungerspelen tiologin
Hungerspelen-trilogin av Suzanne Collins (Bonnier Carlsen). 24 deltagare. Allt direktsänds. Bara en överlever. För att kväsa uppror och påminna befolkningen om regimens makt arrangeras varje år Hungerspelen. Reglerna är enkla: Den som överlever får åka hem. Som en av deltagarna i Hungerspelen hamnar Katniss snart i rampljuset. De bästsäljande böckerna bakom storfilmen ”The Hunger Games”.
julpyssel
Julpyssla tillsammans av Ingela Jonasson (Rabén & Sjögren). En julig bok fullproppad med förslag på roliga och fina pyssel som passar också mindre barn.
barnbok

Mormor & Morfars bok och Farmor & Farfars bok (Semic). I den här boken kan mormor och morfar eller farmor och farfar skriva ner sina minnen, upplevelser och tankar och se till att de förs vidare till barn och barnbarn. Berätta om barndomen, skolan, ungdomen och vuxenlivet och livets alla milstolpar.

julbok för barn

Alla barnen firar jul av Måns Gahrton och Johan Unenge (Semic). Hela den stora familjen med alla de myllrande barnen ska fira jul! Hur ska det gå? En charmig historia helt och hållet på rim, om en alldeles speciell julafton.

barnbok

Vi går till lördag av Caroline Bruce och Helena Willis (Alfabeta). Lördag = lördagsgodis = den viktigaste dagen i veckan. De tre syskonen får pengar av mamma med förmaningen att absolut inte köpa tuggummi. Det är bara det att det blev lite pengar över och tuggummipåsen låg där och lockade.

trolleribok

Trolleri & Partytrix för stora och små av Fredrik Cattani (Semic). Partytrix för hela familjen. Trolla och tricksa med händerna och näsan, med mynt, kort, popcorn, pennor och sugrör. Över hundra tricks som är lätta att lära sig.


(5)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…