Annons
Annons


Agneta Sjödin och Måns Möller cyklar genom USA


Agneta Sjödin och Måns Möller

Foto: Karin Törnblom

Folkkära komikern Måns Möller och programledaren Agneta Sjödin gör gemensam sak för barn i behovs rätt att idrotta och cyklar kust till kust i USA, 4200 km på 30 dagar för välgörenhet

Måns Möller, programledaren Agneta Sjödin, f.d. landslagstränaren i längdskidor Christer Skog och cyklisten Björn Gebenius kommer tillsammans att genomföra projektet ”C2C4 Autism” där målet är att samla in en miljon kronor till Stiftelsen Idrott för Barn i behov. Företag och privatpersoner kommer att kunna sponsra en eller flera etapper via hemsidan www.c2c4autism.com

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Under en månad står de inför sitt livs utmaning, både fysiskt och mentalt, då de kommer att korsa USA på cykel -från kust till kust. Det finns två syften med utmaningen, dels att samla in pengar till nystartade stiftelsen ”Idrott för Barn i behov” och dels som ett pilotprojekt för att se hur medelålders män och kvinnor tillgodogör sig extrem uthållighetsträning.

Allt började med en idé av Christer Skog, hur vältränad kan en vanlig motionär bli med tillgång till en elitidrottarens förutsättningar vad gäller personlig coaching, material och mängdträning? Vad händer med mentala barriärer och hur påverkas psyket?

Att kombinera projektet med ett välgörande ändamål för de barn och ungdomar som p.g.a speciella behov (som t.ex. autism, ADHD, asperger) inte har möjligheter att idrotta i grupp, var självklart. Stiftelsen ”Idrott för Barn i behov” kommer att hjälpa föreningar och familjer som behöver extra resurser för att ge sina barn möjlighet att idrotta.

För att genomföra projektet behövde Christer en man och en kvinna och snabbt ställdes frågan till Måns Möller och Agneta Sjödin som båda är hans klienter sedan tidigare. Men för att klara resan behövs även ett riktigt cykelproffs, Björn Gebenius bjöds in och tackade ja på stående fot.

Måns, Björn och Christer börjar resan i Solana Beach, Kalifornien, den 15 april. Halvvägs över kontinenten, i Houston, får de förstärkning och ny energi av Agneta. Tillsammans slutför de sträckan och de sista 200 milen för att sedan gå i mål i St Augustine, Florida. Sträckan på hela 4200 kilometer avverkas på 30(!) dagar. Som avslutning deltar kvartetten i cykelloppet ”New York Gran Fondo”.

Om deltagarna:

Agneta Sjödin. Programledare i TV4 sedan 1991, författare sedan 2006 med sex utgivna böcker så långt. En profil som ofta syns i media i samband med kost, hälsa och träning.

Christer Skog. F.d. landslagstränare i längskidåkning (Sverige, USA, GBR och AUS). Jobbar nu som personlig tränare och föreläsare inom uthållighetsidrott. Har även ett mobilt testlabb för fysiologiska tester.

Måns Möller. Komiker, skådespelare, musikalartist och programledare. Har under 2014 genomfört Vätternrundan, Vansbrosimmet samt Vasaloppet. Medverkar under våren 2015 i ”En Clown till kaffet” på Kanal 5.

Björn Gebenius. Björn är den starka cyklisten, livlinan och motorn i gruppen som håller humöret på topp, peppar när det är tufft och lagar cyklar vid behov. Till vardags är Björn multisportare som behärskar bl.a enduro, motocross och längdskidor. Cykelmässigt gjorde Björn på Vätternrundan 7 h 14 m, (att jämföra med Måns 11h). Björn är också personlig tränare och driver träningsanläggningar i Visby.

 

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…